17 iul. 2015 | 18:00

Kitul ZEISS VR One va aduce realitatea virtuală pe iPhone 6 şi Galaxy S6

ACTUALITATE
Kitul ZEISS VR One va aduce realitatea virtuală pe iPhone 6 şi Galaxy S6

Amatorii de realitate virtuală care îşi doresc un kit versatil compatibil cu iPhone 6 şi Galaxy S6 se pot orienta către ZEISS VR One.

Ilustrat în imaginea de mai sus, noul kit de realitate virtuală al celor de la ZEISS nu este sub nici o formă revoluţionar. Ca funcţionalitate, acesta este foarte apropiat de Samsung Gear VR sau Google Cardboard. Nu face decât să vă găzduiască într-un mod foarte stabil smartphone-ul la câţiva centimetri în faţa ochilor, iar prin intermediul unei aplicaţii terţe gratuite să genereze o experienţă de realitate virtuală verosimilă.

Partea bună este că cei de la ZEISS, pentru a se asigura că nu scade interesul pentru micuţul lor aparat, lansează multiple tăviţe menite să găzduiască o varietate foarte mare de aparate. Astfel, chiar dacă ZEISS VR One este compatibil în teorie cu orice terminal între 4,7 şi 5,2 inci, aveţi siguranţa că poate fi folosit în tandem şi cu un Galaxy S6, nu doar iPhone 6.

Acest nivel de compatibilitate sporit este asigurat printr-o nouă taviţă cu o valoare de 10 dolari în care vă fixaţi smartphone-ul înainte să-l inseraţi prin marginea laterală a ZEISS VR One. Respectiva bucată de plastic realizată foarte precis are grijă ca telefonul să nu aibă joc atunci când vă mişcaţi şi nici să nu cadă de la ochi.

Pornind de la această idee, pe lângă kitul de 120 de dolari care arată foarte bine, în funcţie de buget şi de terminalele pe care le aveţi în casă, puteţi investi într-o taviţă de plastic pentru Galaxy S6, iPhone 6, Galaxy S6 şi alte câteva dispozitive.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele