12 feb. 2015 | 11:33

Jocurile de PlayStation 4, pe orice telefon: Care este aplicația care a făcut acest lucru posibil

ACTUALITATE
Jocurile de PlayStation 4, pe orice telefon: Care este aplicația care a făcut acest lucru posibil

Remote Play, aplicația care vă permite să accesați jocurile de PlayStation 4 de pe telefonul mobil, a fost portată și funcționează pe aproape orice telefon Android.

După cum probabil știți, Remote Play pe Google Play Store este compatibilă doar cu telefoanele Xperia fabricate de cei de la Sony. În urmă cu aproximativ trei luni, însă, un grup de dezvoltatori a reușit să porteze aplicația, aceasta fiind compatibilă acum cu orice dispozitiv care rulează Android 2.2, sau o versiune mai recentă.

Noua aplicația a fost publicată pe XDA în luna noiembrie a anului trecut și a reintrat de curând în atenția oamenilor după ce a fost popularizată de comunitatea jucătorilor de Destiny pe Reddit și de Ars Technica. Pentru a beneficia de aplicația, nu este nevoie decât să instalați un fișier APK. După aceea, procesul de sincronizare pare a fi relativ ușor, conform videoclipului care a fost postat pe YouTube. Aparent, sincronizarea va funcționa și prin internet, atât timp cât consola este în Rest Mode și conexiunea rămâne activă.

Pentru a garanta o experiență optimă și pentru a nu vă atinge limita maximă de trafic, este recomandat să vă folosiți de Wi-Fi. Veți avea butoanele clasice de PlayStation 4 pe ecran, dar dacă vreți să vă folosiți de controller-ul Dualshock 4 sau Dualshock 3, puteți urma pașii care sunt prezentați în video-ul de mai jos. Puteți descărca fișierul APK de pe XDA, unde veți găsi mai multe informații.