20 iun. 2015 | 12:00

Intel îți transformă telefonul în tastatură de PC

ACTUALITATE
Intel îți transformă telefonul în tastatură de PC

Cei de la Intel au scos un software care vă permite să folosiți telefonul drept tastatură alături de un Compute Stick sau NUC.

Unele dintre cele mai interesante dispozitive pe care Intel le-a lansat în ultimul timp sunt mini PC-ul NUC și Compute STick-ul. Intel Compute Stick este disponibil în două variante, ambele echipate cu un procesor Intel Atom quad-core Z3735F pe arhitectură Bay Trail. Versiunea cu 2GB de memorie RAM și 32GB spațiu de stocare are Windows 8.1 preistalat. Compute cu Linux dispune de o 1GB memorie RAM și 8GB spațiu de stocare. De cele mai multe ori, însă, acesta va fi montat în locuri în care nu veți avea acces imediat la o tastatură și un mouse. Din această cauză, Intel a lansat pe Play Store software-ul Remote Keyboard.

Acesta le va permite tuturor utilizatorilor să-și folosească telefonul drept tastatură și touchpad, singurul lucru necesar fiind versiunea Windows 8.1. Conform celor de la TechRadar, odată ce descărcați aplicația gratuită puteți folosi și gesturi pentru efectua acțiunile tipice unui mouse. O apăsare cu un deget pe ecran este similară unui click cu butonul stâng, iar una cu două degete este similară unei apăsări cu butonul din dreapta. De asemenea, glisarea pe ecran vă va permite să rulați paginile vizualizate. Aplicația poate fi găsită acum pe Play Store, iar despre Compute Stick puteți afla mai multe informații de aici.