06 aug. 2015 | 13:20

Instagram psihedelic: Dreamify face artă ciudată din orice poză

ENTERTAINMENT
Instagram psihedelic: Dreamify face artă ciudată din orice poză

Aplicația Dreamify permite utilizatorilor să transforme imaginile obișnuite, făcute cu smartphone-ul, în coșmaruri psihedelice similare Google DeepDream, folosind același cod-sursă. Și așa pui pe Instagram poze speciale.

Au fost și alții care au creat generatoare de astfel de imagini pe web, dar aceasta este prima aplicație destinată întocmai acestui scop. Codul DeepDream este parte a rețelei neurale artificiale folosite de Google Images pentru a sorta și categoriza imaginile online. Deși scopul inițial nu a fost să creeze o artă bizară, a prins la public, așa că dezvoltatorii au mers mai departe cu ideea, potrivit PopSci.

dreamify-1

Echipa din spatele Dreamify a vrut să aducă software-ul DeepDream în fața unei audiențe mai largi, și a știut că cea mai bună modalitate pentru a atinge acest lucru ar fi să îl trimită în buzunarele oamenilor. Aplicația folosește serverele Amazon, și în loc să îți stoarcă bateria de viață și să realizeze transformarea pozei într-o eternitate, durează doar câteva secunde tot procesul. Este mult mai rapid decât alte generatoare similare, cum ar fi Psychic VR Lab.

dreamify-2

Similar Instagram, Dreamify are 12 filtre cu nume precum „Iridescent Globules”, „Psychedelic Topography”,  „Dogify”, fiecare, evident, transformându-ți poza într-o operă de artă bizară și fascinantă. Pozele rezultate pot fi păstrate private sau publicate, iar oamenii le pot vota, cele cu multe voturi apărând ulterior în categoria imaginilor populare, la fel ca pe Instagram.

Aplicația ar trebui să fie lansată într-o săptămână și pentru iOS, și pentru Android. „Vrem ca oamenii să fie creativi și să o folosească drept instrument cu care să se distreze, fără să trebuiască să plătească”, a spus Jason Martin, unul dintre inginerii din spatele Dreamify.