25 mai 2015 | 11:10

Innos D6000 este primul smartphone cu două baterii şi o autonomie impresionantă

ACTUALITATE
Innos D6000 este primul smartphone cu două baterii şi o autonomie impresionantă

Având în vedere anunţurile din ultimele săptămâni, este foarte probabil ca o nouă serie de telefoane precum Innos D6000

Deja de câţiva ani putem înceta discuţia despre performanţa telefoanelor. Chiar şi cele mai ieftine dintre ele au o configuraţie destul de performantă şi fac faţă fără dificultăţi majore sarcinilor de zi cu zi. Problemele apar atunci când vine vorba de şi, cu toate că foarte mulţi producători s-au angrenat într-o competiţie absurdă pentru cel mai subţire telefon, e îmbucurător să vezi că cineva se gândeşte şi la o funcţie utilă, nu doar la megapixeli, megahertzi, grame şi milimetri.

Ilustrat în imaginea de mai sus este primul smartphone din lume cu două baterii. Practic, acesta vă scapă de stresul alergatului după un încărcător sau de transportul în permanenţă al unui acumulator extern cu USB. Cele două baterii au o capacitate totală de 6.000 mAh, mai mult decât orice alt telefon supradimensionat din ultimii ani. Practic, este vorba de o baterie internă de 2.480 mAh şi una externă cu o capacitate suplimentară de 3.520 mAh.

În această situaţie, producătorii au promis între 3 şi 5 zile de utilizare normală departe de priză. Mai mult decât atât, prin intermediul tehnologiei proprietare DuoCharge, ambele baterii pot fi încărcate simultan. În funcţie de nevoie, oricând puteţi scoate una dintre baterii din carcasă pentru a o încărca separat, fără ca telefonul să înceteze să funcţioneze. Încărcarea se realizează prin recent lansatul port USB 3.1 Type-C.

În rest, carcasa de 11,9 milimetri grosime găzduieşte un display Full HD de 5,1 inci protejat cu Gorilla Glass 3. Partea de procesare constă într-o combinaţie între un octa core Snapdragon 615, un GPU Adreno 405 şi 3GB RAM. Camera principală este de 16 megapixeli, în timp ce cea pentru selfie-uri se rezumă la 5 MP. Rulează Android 5.0 Lollipop din start, dar din păcate nu se cunoaşte un preţ.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele