22 sept. 2015 | 17:16

În mai puțin de patru ani, am putea vedea pe străzi mașinile electrice Apple

ACTUALITATE
În mai puțin de patru ani, am putea vedea pe străzi mașinile electrice Apple

Vestea că Apple lucrează la o mașină electrică e oficială de ceva timp. Mai mult decât atât, gigantul tech a angajat câțiva experți pentru acest scop, inclusiv din cadrul Tesla.

Mai exact, Jamie Carlson, fost inginer în cadrul Tesla, arată că a părăsit compania pentru a se alătura echipei din Cupertino. Alături de el, alte șase persoane care au experiență în domeniul mașinilor autonome au făcut același lucru pe profilele de LinkedIn. Începând din ianuarie, Apple a angajat un inginer Volkswagen, dar și un cercetător de la Universitatea Carnegie Mellon cu multă experiență în tehnologiile de mașini autonome. Lista continuă cu un dezvoltator de software pentru asistență a șoferilor de la Nvidia Corp, dar și cu un fost director de la Autonomous Systems Lab de la Institutul Federal pentru Tehnologie din Elveția.

Potrivit The Wall Street Journal, Apple își va lansa mașina electrică până în 2019. Compania deja și-a exprimat dorința de a închiria baza militară GoMemtum pentru a testa mașina, în discreție maximă. Totuși, e de ținut cont de faptul că Apple e totuși puțin în urmă față de Tesla, iar Google testează de patru ani mașini autonome pe care vrea să le lanseze până în 2020.

Părerile sunt împărțite, și deși știm anul, nu știm exact data la care am putea vedea mașinile Apple pe străzi, dar mai mult ca sigur un automobil autonom al companiei care produce cele mai populare smartphone-uri va entuziasma multă lume și, la fel ca în cazul Apple Watch, ar putea duce la crearea unei noi piețe. În plus, acum știm sigur că mașina nu va fi doar autonomă, ci și electrică.