25 dec. 2015 | 17:20

În Facebook Messenger vorbești cu oameni, în chat-ul de la Google vei vorbi cu roboți

ACTUALITATE
În Facebook Messenger vorbești cu oameni, în chat-ul de la Google vei vorbi cu roboți

Google realizează că Facebook Messenger nu are, momentan, rivali la capitolul aplicații de chat online. Ca să poată căpăta, totuși, ceva relevanță atunci când oamenii doresc să vorbească cu cineva, Google a decis să implementeze o aplicație de chat în care oamenii pot vorbi cu AI-ul companiei din Mountain View.

Google își înțelege impotența de a deveni relevant la capitolul aplicații populare printre oamenii care vor să rămână conectați cu programe de chat precum Whatsapp și Facebook Messenger. Drept urmare, Google a decis să atragă oamenii nepopulari și singuratici ce nu s-ar supăra ca în singurătatea lor să vorbească cu un robot.

Totuși, nu săriți să le plângeți de milă celor de la Google, sau pe clienții săi singuratici. E adevărat că aceștia vorbesc de fapt cu ”pereții”, însă acei pereți se întâmplă să fie una din cele mai avansate inteligențe artificiale din lume. Conform The Verge, utilizatorii sistemului de chat vor deschide o conversație cu un chatbot, sau un robot de chat, cerându-i informații, sfaturi, instrucțiuni și orice altceva similar care să ajute clienții Google în viața de zi cu zi.

Roboții de chat ai gigantului american nu au un gen sau un nume, cel puțin nu acum, însă încearcă să emuleze cât mai fidel un limbaj uman și să ofere cele mai precise informații celui interesat. Momentan și Facebook testează un chatbot asemănător, numit Facebook M, dar rămâne de văzut cum se va compara cu cel al Google atunci când acesta din urmă va fi introdus.

Deși poate că nu o să ajungem acolo peste noapte, situația ar putea semăna în viitor cu cea lui Theodore din filmul Her, unde personajul principal se îndrăgostește de un chatbot al unei firme de calculatoare.

Cum inteligența artificială devine din ce în ce mai flexibilă, nu ne-ar mira ca într-un viitor apropiat nici să nu fie nevoie de un partener uman astfel încât să putem purta discuții interesante pe Internet. Gândiți-vă ,numai, despre câte lucruri ați putea vorbi cu un chatbot inteligent al Google, care are toată Wikipedia (și nu numai) la degetul mic.