31 aug. 2015 | 11:25

IFA 2015: SmartThinQ Sensor de la LG te lasă să ”vorbești” cu mașina de spălat

ACTUALITATE
IFA 2015: SmartThinQ Sensor de la LG te lasă să ”vorbești” cu mașina de spălat

LG este una dintre companiile care crede că, într-un viitor foarte apropiat, orice lucru ar trebui să fie inteligent. Asta se aplică și în cazul electrocasnicelor, iar sud-coreenii tocmai au prezentat un gadget pentru cei care vor o casă smart, dar nu își permit să-și schimbe toată aparatura din casă.

Se numește SmartThinkQ Sensor și a fost anunțat odată cu LG Smart Lightwave Oven și LG Smart Air Conditioner.

Are forma și dimensiunile unui puc de hockei și se poate lipi cu ușurință pe diverse echipamente electrocasnice pentru a le da un pic de inteligență.

SmartThinkQ este dotat cu o serie de senzori capabili să analizeze diverse informații, precum temperatura sau mișcarea, și funcționează în tandem cu o aplicație pentru smartphone.

În teorie, acesta ar putea fi atașat pe ușa unei mașini de spălat, iar utilizatorul ar fi avertizat în momentul în care ciclul de spălare ar fi gata.

Atașat de un frigider, SmartThinkQ ar putea număra de câte ori a fost deschisă ușa sau când unele alimente sunt pe cale să expire – dacă utilizatorul le înregistrează în aplicație.

Deocamdată nu se cunoaște prețul pentru acest senzor, dar cel mai probabil vom afla mai multe detalii despre el în cadrul evenimentului IFA 2015.

Cei interesați de noile electrocasnice inteligente de la LG trebuie să știe că Smart Lightwave Oven șiu Smart Air Conditioner, pe lângă faptul că afișează diverse informații pe telefon, ele pot fi și controlate direct dintr-o aplicație de smartphone.