13 oct. 2015 | 13:07

Huawei lansează un nou smartphone pentru toate buzunarele

ACTUALITATE
Huawei lansează un nou smartphone pentru toate buzunarele

Huawei lansează un nou smartphone care deși este unul mid-range, beneficiază de specificații ce l-ar putea pune în concurență cu dispozitivele de top.

Huawei Nexus 6P a fost deja lansat, iar chinezii îi lasă pe cei de la Google să se ocupe de promovarea lui, având în vedere că face parte din noua gamă de smartphone-uri Nexus. Așadar, Huawei se concentrează pe producția unui nou dispozitiv mobil, de gamă medie, ce va costa doar 158 de dolari.

Deși este clasificat ca fiind un smartphone mid-range, Huawei Enjoy 5, căci așa se numește, impresionează cu o baterie de 4.000 mAh. Zvonurile ar sugera că acest telefon ar fi viitorul Honor 5X pentru piața europeană, dar nimic nu a fost confirmat încă.

Specificațiile noului Huawei îl caracterizează ca fiind un telefon de top, accesibil pentru toate buzunarele. Potrivit celor de la Android Community, acesta va avea un display HD generos ,de 5 inch, un procesor quad-core Snapdragon, o memorie RAM de 2GB și un spațiu de stocare de 16GB. Dacă aceștia nu vă ajung, smartphone-ul va dispune și de un slot pentru card microSD.

În plus, Huawei Enjoy 5 va beneficia de o cameră principală de 13 mexapixeli, completată de una secundară ce capturează selfie-uri cu un senzor de 5MP. De asemenea, smartphone-ul va fi unul de tip dual SIM, va suporta conexiuni 4G LTE și va rula cu Android 5.1 Lollipop.

Smartphone-ul este foarte ușor, cântărind doar 116 grame, în ciuda dimensiunilor destul de mari. Bateria ce poate oferi o autonomie respectabilă este doar un bonus, iar tehnologia care permite ca smartphone-ul să fie transformat într-un acumulator extern cu siguranță îi va bucura mai mult pe cei din jur decât pe tine.

Huawei Enjoy 5 a fost deja lansat în China, dar oficialii nu au specificat încă momentul în care acest smartphone va ajunge și în alte părți ale lumii.