31 ian. 2015 | 15:06

HTC One M8 trece la cel mai bun Android: Ce primești cu Android 5.0 Lollipop [FOTO]

ACTUALITATE
HTC One M8 trece la cel mai bun Android: Ce primești cu Android 5.0 Lollipop [FOTO]

Când Android 5.0 Lollipop  a fost lansat, cei de la HTC au promis că în termen de 90 de zile vor livra update-ul oficial către dispozitivele One M8 și One M7.

Promisiunea aceasta, conform celor de la Android Authority, făcea parte din programul HTC Advantage, menit să asigure consumatorii de faptul că vor primi, printre altele, actualizări la cele mai noi versiuni Android într-un timp relativ scurt.

Acum, la 3 luni de la acel anunț, dispozitivele HTC One M8 din România au început să primească update-ul oficial la Android 5.0 Lollipop. România nu este singura țară în care acesta este disponibil, pe lista țărilor norocoase numărându-se, de asemena, și Polonia, și Marea Britanie.

Și, totuși, ce aduce nou Android 5.0 Lollipop pe HTC One M8 din punct de vedere al software-ului? Nu foarte multe, din punct de vedere al design-ului. Trebuie, însă, menționat că avem de-a face tot cu Sense 6, iar mulți utilizatori se așteaptă ca adevăratele schimbări să vină odată cu Sense 7. Următoarele sunt cele mai importante modificări aduse de Lollipop pe HTC One M8.

Bara de notificări pe HTC One M8 cu Lollipop

Din punct de vedere al interfeței de utilizare, aceasta este cea mai importantă schimbare. Pentru variante lor de Android 5.0 Lollipop, cei de la HTC au renunțat la sistemul de pe KitKat cu două ferestre separate pentru notificări și setări rapide. Acum, cu o glisare a degetului în jos, veți putea vedea notificările, iar încă una vă va afișa și setările rapide, la fel ca pe Lollipop stoc. Tenta de Material design este ușor observabilă aici. Cu toate acestea, luminozitatea ecranului rămâne inclusă în setările rapide, element păstrat de la versiunea precedentă de software. În toate pozele prezentate mai jos, în mijloc este versiunea precedentă, iar în margini sunt afișate imagini din noua versiune de software.

collage 2 HTC One M8 2

Aplicațiile active

Felul în care aplicațiile în curs de rulare erau afișate până acum părea unul extrem de practic. Pe ecran puteați vedea nouă aplicații recente, puteați schimba foarte ușor între ele și le puteați închide pe toate printr-o singură apăsare pe butonul din dreapta sus.

Acum, toate acestea au dispărut. HTC a adoptat stilul ”carusel” de afișare a aplicațiilor recente și, mai rău decât atât, a renunțat la butonul prin care le puteați închide pe toate deodată. Astfel, aplicațiile vor trebuie închise una după cealaltă. Dar este și o parte bună. Mai exact, veți putea vedea foarte cum vă este utilizată memoria telefonului.

collage 1 HTC One M8 11

Lock-screen

Acesta este schimbat în bine, cei de la HTC incluzând notificările direct pe ecran. Printr-o glisare veți putea să le eliminați, iar printr-o dublă apăsare veți putea să deschideți aplicația corespunzătoare fiecărei notificări. Iconițele de pe partea de jos sunt aceleași, dar în timpul încărcării vi se va afișa durata aproximativă până când telefonul va fi încărcat complet.

collage 1 HTC One M8 1

Setări

Nu foarte multe s-au schimbat în meniul pentru setări. Aici le aveți pe toate afișate foarte clar la fel ca în versiunea KitKat, dar a fost adăugat un buton pentru căutare. Acesta, la început, poate fi mai greu de observat dar s-ar putea dovedi mai util pe viitor când nu vreți să căutați printre diversele opțiuni disponibile. Pe lângă aceasta, utilizarea bateriei este mai detaliată acum.

collage HTC One M8 setari 11

Update-ul la Android 5.0 Lollipop aduce câteva îmbunătățiri semnificative, dar nimic care vă va impresiona ca design. După cum am spus mai devreme, partea aceea va veni odată cu Sense 7. Dar putem spune cu siguranță ca noua versiune Android pe HTC are o interfață mai intuitivă și mai ușor de folosit.

Românii se pot considera norocoși deoarece HTC a anunțat de curând că nu se va încadra în perioada de 90 de zile cu lansarea globală a update-ului. Deși majoritatea sunt dezamăgiți de veste, aceasta este cea mai bună soluție, deoarece taiwanezii vor avea timp să elimine eventualele bug-uri și să lanseze un software cât mai stabil.