07 aug. 2015 | 10:00

HTC nu şi-a pierdut speranţa, dar are toate motivele să o facă

ACTUALITATE
HTC nu şi-a pierdut speranţa, dar are toate motivele să o facă

Cu paşi din ce în ce mai repezi, HTC devine o umbră a companiei care ne lăsa cu gura căscată în urmă cu câţiva ani, când am văzut primul HTC One.

Nu avem nevoie de rezultate financiare oficiale pentru a conştientiza că celor de la HTC le merge foarte prost din punct de vedere economic. În schimb, aceste valori ne ajută să ne formăm o opinie clară despre ritmul alert al pierderilor înregistrate de compania taiwaneză.

În ultimul trimestru fiscal, încheiat la 31 iunie, cei de la HTC degeaba au înregistrat încasări de 1,04 miliarde de dolari dacă profitul net a fost negativ sub forma unor pierderi de 252 de milioane, în timp ce pierderile operaţionale au fost în valoare de 161 de milioane de dolari. Dintr-un punct de vedere, am putea afirma că HTC are foarte mult de lucru până să devină din nou relevantă într-o piaţă dominată de jucători chinezi cu terminale revoluţionare şi un raport preţ-performanţă imbatabil. Mai trist decât toate acestea valori este însă pronosticul pentru trimestrul în curs, la finalul căruia, oficialii HTC sunt de părere că vor înregistra o scădere a încasărilor de 35 – 40 de procente, până la 600 – 695 de milioane de dolari.

Dacă decideţi să fiţi optimişti în legătură cu soarta HTC, CFO-ul companiei este alături de voi, acesta confirmând mai multe proiecte pentru revenirea la profitabilitate. Chialing Chang, pe lângă rezultate fiscale, ne-a oferit câteva informaţii despre direcţia spre care se orientează compania. Astfel, aflăm că vor exista concedieri masive şi o amplificare a procedurilor de outsorcing legate de procesul de producţie al telefoanelor.

Din fericire pentru fanii brandului, readucerea pe linia de plutire a HTC va implica şi câteva telefoane noi. Cu toate că nu vor fi high end, ar trebui să fie lansate până la finalul acestui an şi să facă parte din gama ,,premium mid-range„. Cu alte cuvinte, în câteva luni vom vedea noi dispozitive HTC Desire.

Merită menţionat că HTC are mari şanse să dea lovitura cu kitul lor de realitate virtuală realizat în colaborare cu Valve. Din păcate, până când piaţa de VR va creşte suficient şi dispozitive efective vor putea fi cumpărate, este greu de prognosticat ce se va înâmpla în viitor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele