11 feb. 2015 | 12:18

HTC intră pe piața dispozitivelor purtabile: Taiwanezii ar putea lansa prima brățară inteligentă

ACTUALITATE
HTC intră pe piața dispozitivelor purtabile: Taiwanezii ar putea lansa prima brățară inteligentă

Zvonurile că HTC ar putea lansa un dispozitiv purtabil au apărut cu ceva timp în urmă, iar acum avem lista cu posibilele specificații și un nume: HTC Petra.

HTC One M9 va fi anunțat cel mai probabil în cadrul Mobile World Congress la începutul lunii viitoare. Fiind atât de puțin timp rămas, aceasta este perioada prielnică pentru leak-uri și noi zvonuri în legătură cu viitoare gadget-uri. În cazul de față, însă, este vorba despre unul mai vechi. Utilizatorul de Twitter @upleaks a furnizat o listă cu posibilele specificații ale primului dispozitiv purtabil pe care l-ar putea lansa HTC.

Foarte interesant este că HTC Petra nu va rula Android Wear, taiwanezii optând pentru propriul lor sistem de operare denumit RTOS. Astfel, brățara inteligentă ar urma să fie compatibilă atât cu Android, cât și cu iOS. Ecranul va fi unul PMOLED de 1,8 inci cu o rezoluție de 160 x 32 de pixeli. Se pare că nu avem de-a face cu un smartwatch, deși capabilitățile HTC Petra par a fi demne de un astfel de gadget.

Pe lângă cronometru și câteva alte elemente legate de fitness, HTC Petra va putea afișa notificările de pe telefon, iar prin intermediul său veți putea controla camera de pe telefonul mobil. HTC Petra ar urma să fie lansat în prima parte a acestui an, însă sperăm să aflăm mai multe în cadrul MWC 2015.