08 oct. 2015 | 09:08

HP Spectre X2 ar putea fi o alternativă atractivă pentru Surface

ACTUALITATE
HP Spectre X2 ar putea fi o alternativă atractivă pentru Surface

Cei de la HP se pare că nu şi-au pierdut flerul pentru dispozitive cu un design interesant, iar HP Spectre X2 este cea mai recentă dovadă.

Ar putea să-şi fi pierdut poziţia de lider în topul producătorilor de sisteme portabile în faţa celor de la Lenovo, dar HP continuă să lanseze nişte sisteme foarte atractive destinate unei plaje foarte mari de utilizatori. În cadrul aceluiaşi eveniment în care au anunţat materializarea unei colaborări cu Disney sub forma noului HP Star Wars Special Edition, compania americană a prezentat hibridul HP Spectre X2.

Ilustrat în imaginea de mai sus, acest gadget are multe în comun cu seria de tablete Surface a celor de la Microsoft, dar reuşeşte să fie mai accesibil şi să vină la pachet cu câteva avantaje. Practic, vorbim de o tabletă cu dock integrat ce poate funcţiona la fel de bine ca şi laptop în cazul în care aveţi nevoie de o tastatură fizică.

În mod tabletă, HP Spectre X2 are doar 8 milimetri grosime şi doar 807 grame, ideal pentru a fi transportat cu uşurinţă oriunde aveţi nevoie de un PC cu Windows ultra compact. Transpunerea sa în ultrabook se manifestă într-o creştere a grosimii până la 13,15 milimetri şi o greutate de 1.22 kilograme. Depinde doar de fluxul vostru de lucru designul pe care îl veţi folosi cel mai mult pe parcursul zilei.

Pe lângă display-ul Full HD de 12 inci sensibil la atingere, la interior, acest gadget, în funcţie de buget, poate ascunde cele mai noi procesoare Intel Core M3, M5 sau M7. Pe marginea sa are atât un port HDMI de dimensiuni standard, cât şi un mini DisplayPort 1.2. Conectica mai include două porturi USB Type C, un cititor de microSD-uri şi trei camere. Puteţi opta pentru 4GB sau 8GB RAM, în timp ce memoria flash variază de la 128 la 256 şi 512GB.

Partea de captură reprezintă o noutate interesantă deoarece combină două camere foto/video de 5 şi 8 megapixeli, pe faţa şi spatele hibridului cu o cameră Intel RealSense 3D pentru diverse scenarii de productivitate. Preţul de start pentru un HP Spectre X2 începe de la 800 de dolari, iar amatorii de grafică merită să aibă în vedere că funcţionează de minune în tandem cu orice stylus Wacom.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele