17 mart. 2015 | 17:59

Google sporește securitatea pe Play Store: Aplicațiile, verificate minuțios înainte de publicare

ACTUALITATE
Google sporește securitatea pe Play Store: Aplicațiile, verificate minuțios înainte de publicare

Securitatea pe Google Play Store a fost sporită de ceva timp, iar acum aplicațiile vor fi verificate de către angajații Google înainte de publicare.

Google Play Store are la acest moment peste un miliard de aplicații, apropiindu-se din ce în ce mai mult de App Store. În acest condiții, Aceleași reguli care erau aplicate la începuturile Android nu își mai aveau locul. Mai exact, spre deosebire de cei de la Apple, Google le-a permis pentru foarte mult timp dezvoltatorilor de aplicații pentru Android să-și publice creațiile într-un timp foarte scurt.

Acum, însă, compania cu sediul în Mountain View, California a scos la iveală faptul că de câteva luni a implementat o altă politică. Astfel, Google are acum o echipă specializată pentru identificarea oricărei încălcări a politicii companiei. De asemenea, a fost implementat un sistem conform căruia aplicațiile sunt incluse vor fi incluse în categorii pentru diferite vârste.

Se pare că Google a lucrat mai mult de jumătate de an la acest sistem, iar pe viitor acesta va garanta o siguranță sporită pentru utilizatori. Recent, Google a actualizat Play Store pentru Android L. Google Play Store 5.0, cu o interfaţă mai plată, mai colorată, predominând cartoanele de diferite culori pe care Google le-a folosit la început în Google Now. Paleta de culori este acum mai agresivă, cu nuanţe strălucitoare mai bine asortate cu designul general. Paginile pentru muzică sau filme au fost schimbate și produsele sunt mai bine prezentate. Puteți citi mai multe despre noul Play Store pe Playtech aici.