02 mart. 2015 | 05:01

Google SEO: Optimizaţi-vă site-urile pentru mobile ca să nu fiţi penalizaţi

ACTUALITATE
Google SEO: Optimizaţi-vă site-urile pentru mobile ca să nu fiţi penalizaţi

Datorită noului set de de la Google, ce vor intra în funcţiune de luna viitoare, cei fără website-uri optimizate pentru mobile vor fi penalizaţi.

Regulile de SEO (Search Engine Optimization) sunt foarte importante pentru creatorii de pagini web care îşi doresc să aibă website-uri cât mai sus printre rezultatele la căutare pe Google. Din păcate, aceasta este o artă nu foarte precisă, iar pentru a preveni înşelarea sistemului, gigantul din Mountain View .

Din cel mai nou set de reguli de SEO anunţate oficial de Google, iese la iveală că, începând cu luna aprilie, poziţia unui site în index-ul motorului de căutare omonim va fi influenţată de abilitatea acestuia de a fi afişat pe mobile în condiţii optime. Ca urmare, mai aveţi aproximativ 30 de zile pentru a implementa în site-uri personale schimbările necesare, înainte de a fi penalizaţi în rezultate.

După cum poți vedea în screenshot-ul de mai jos, pe un site optimizat pentru mobil, cum este playtech.ro, utilizatorii profită din plin de acest lucru.

Reguli optimizare seo google pentru mobile

Informaţia detaliată mai sus a fost confirmată oficial de compania lui Larry Page pe blogul Webmaster Central. Tot acum am aflat că respectiva schimbare va afecta căutările de pe mobile realizate în toate limbile de pe întregul mapamond. Mai mult decât atât, acest nou criteriu ,,va avea un impact semnificativ în rezultatele noastre la căutare.”

În final, deşi acest anunţ va speria un pic dezvoltatorii web, utilizatorii obişnuiţi vor avea semnificativ de câştigat. Nimeni nu-şi doreşte să navigheze de pe smartphone sau tabletă pe o pagină care nu este optimizată pentru mobile, ca urmare astfel de pagini vor fi ,,ascunse” de acum înainte printre rezultatele Google.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele