04 sept. 2015 | 13:04

Google Chrome îți va consuma mai puține resurse grație noului update

ACTUALITATE
Google Chrome îți va consuma mai puține resurse grație noului update

Noul update pentru Google Chrome rezolvă una dintre cele mai mari probleme ale browser-ului.

În trecut, unul dintre principalele lucruri prin care Google Chrome s-a remarcat a fost viteza excelentă a acestuia în comparație cu alte browsere de pe piață. Pe parcurs, însă, acesta s-a transformat într-unul care consumă o cantitate foarte mare de resurse, motiv pentru care în ultimele luni au fost din ce în ce mai multe persoane care au renunțat la el.

Acum, cei de la Google susțin că browser-ul lor va avea parte de o îmbunătățire importantă la acest capitol, ca urmare a celui mai nou update. După cum scrie site-ul Engadget, în cazul în care observă ca prea multe resurse sunt utilizate, Chrome va reporni doar tab-urile cele mai des utilizate. De asemenea, Chrome va observa când nu folosiți o pagină pentru un timp, iar în acea perioadă va încerca să elibereze din memoria dispozitivului.

După cum știți, una dintre principalele știri apărute în zilele trecute a avut legătură cu reclamele Flash. Începând cu data de 1 septembrie, Chrome nu le va mai rula în mod automat, iar un tab va folosi, din câte se pare, cu 25% mai puțină memorie. Cu toate acestea, dacă noul update nu vă ajută foarte mult, există câteva metode la care puteți recurge pentru a avea parte de cele mai bune viteze în Chrome.