06 sept. 2015 | 11:35

Google ar putea cenzura Play Store pentru a reveni în China

ACTUALITATE
Google ar putea cenzura Play Store pentru a reveni în China

Dacă noile informații se dovedesc adevărate, Google ar putea reveni în China până la finalul acestui an.

În anula 2010, Google și-a încheiat mare parte din activitatea din China datorită unor motive legate de securitate. După cum scriau divers epublicații în acea perioadă, atacurile cibernetice și supravegherea ar fi determinat compania din Mountain View să apeleze la această soluție extremă, declarând în același timp că dorește să-și protejeze propriile servicii și clienții.

Conform site-ului Verge, situația în China, cel mai probabil, nu s-a schimbat foarte mult din 2010 încoace. Celor de la Google, însă, le este mult mai greu să ignore potențialul uriaș al țării, iar în acest condiții, ar putea fi dispuși să facă un sacrificiu. Astfel, am putea asista la lansarea unei versiuni speciale de Google Play Store pentru cea mai populată țară din lume. Aceasta ar urma să fie introdusă până la finalul anului 2015 și va concura cu magazinul online de aplicații al celor de la Apple.

Nu va fi o versiune completă, ci una cenzurată, pentru a primi acordul conducerii chineze. Mai exact, pe lângă faptul că orice aplicație considerată periculoasă va fi eliminată, Google nu va putea comercializa niciun film și nicio carte,

Google se va baza pe diverși parteneri, printre care și Huawei (companie este implicată și în crearea noului Nexus), pentru a răspândi aplicația Play Store. Din moment ce multe companii nu au inclus serviciile celor de la Google, aceștia vor fi nevoiți să găsească soluții alternative pentru a-i convinge să colaboreze. Odată cu Play Store, Google dorește să introducă și Android Wear, însă nu știm exact cum va realiza acest lucru.