28 apr. 2015 | 06:02

Galaxy S6 Edge este telefonul cu cea mai bună cameră foto

ACTUALITATE
Galaxy S6 Edge este telefonul cu cea mai bună cameră foto

Cei de la au testat în detaliu abilităţile foto ale Galaxy S6 Edge şi au ajuns la concluzia că reuşeşte cu brio să-şi învingă concurenţa la capitolul captură.

Din momentul în care Samsung a lansat noile Galaxy S6 şi Galaxy S6 Edge, complimentele au continuat să curgă cu o viteză foarte mare. Prea puţini se aşteptau însă la superlative absolute provenite de la autorităţi obiective. Se pare însă că, pe lângă designul spectaculos al noilor telefoane, aceste creaţii se mândresc şi cu nişte performanţe nemaiîntâlnite pe alte aparate.

Pentru că foarte mulţi doritori de smartphone-uri se orientează către un model sau altul luând în calcul abilităţile de captură, este foarte important să aflaţi care este gadgetul cu cea mai bună cameră la ora actuală. Răspunsul la această întrebarea, folosind un set de teste ce au devenit standard în industrie, vine de la DxOMark. Respectiva publicaţie online, în urma unor experimente foarte elaborate, realizate în diverse circumstanţe, a ajuns la concluzia că Galaxy S6 Edge are cea mai performantă cameră întâlnită la ora actuală pe un smartphone. Pe următoarele poziţii în top se află Galaxy Note 4,

În urma unor teste pe care le puteţi vedea în detaliu aici, s-a ajuns la concluzia că S6 Edge imortalizează cadre cu foarte multe detalii şi un nivel de zgomot foarte mic. Nivelul de expunere al fotografiilor este bun, timpul de autofocus este aproape inexistent, iar performanţa în condiţii de iluminare scăzută e peste medie. Balansul de alb şi coloritul cadrelor realizate în lumină naturală puternică e de asemenea impresionant. În mod evident, există şi câteva minusuri, precum aberaţii cromatice în anumite circumstanţe şi zgomot de imagine în lumină redusă. Impactul acestora din urmă în utilizarea de zi cu zi a camerei nu este însă foarte mare.

Pentru aceste abilităţi descrise mai sus, Galaxy S6 primeşte 86 de puncte după sistemul de punctare al celor de DxOMark, cea mai mare notă acordată vreodată unui smartphone.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele