05 aug. 2015 | 06:24

Galaxy Note 5 reuşeşte deja să vă dezamăgească înainte de lansare

ACTUALITATE
Galaxy Note 5 reuşeşte deja să vă dezamăgească înainte de lansare

Cu doar câteva zile înainte de lansarea sa oficială, noul Galaxy Note 5 a ajuns online în versiunea finală şi nu prea reuşeşte să uimească pe nimeni.

Cei de la Samsung au început să aibă probleme semnificative la capitolul vânzări, chiar şi după lansarea celor mai recente vârfuri de gamă ale sale. Deşi au iniţiat mai multe valuri de reduceri pentru Galaxy S6 şi Galaxy S6 Edge, majoritatea operatorilor de telefonie din Rusia, de exemplu, au renunţat complet să mai comercializeze telefoane Samsung.

Încercănd să remedieze un pic situaţia, sud coreenii au devansat lansarea noului Galaxy Note 5. Deşi avea loc de obicei în prima săpătămână din septembrie, la IFA în Berlin, în 2015 vom vedea respectivul eveniment pe 13 august. Acest gest se poate interpreta în mult feluri, dar singurul lucru neinterpretabil constă în dispozitivele pe care le vom vedea anunţate atunci. Mai multe surse apropiate de companie au confirmat că ar trebui să vedem la mijlocul lunii august noul Galaxy Note 5 şi eventual un Galaxy S6 Edge+. Dacă sistemul prin care Samsung creează noul Note nu era evident din anii trecuţi, ideea de bază poate fi sintetizată în câteva cuvinte.

Cu părţi bune şi rele, Galaxy Note 5 va fi un Galaxy S6 supradimensionat dotat cu un stylus. Avantajele acestei reţete ies la iveală mai ales în noul set de imagini publicate online de cei de la Droid Life. Avem parte de o carcasă realizată dintr-o combinaţie de sticlă şi metal, display-ul de 5,7 inci arată foarte bine iar S-Pen-ul a fost modernizat pentru a se integra mai bine în maginea curbată a aparatului. La interior, ne aşteptăm ca noul Galaxy Note 5 să integreze 4GB RAM şi o memorie maximă internă de 128GB.

Vă întrebaţi care-i vestea proastă? Vine la pachet cu toate minusurile care au frustrat utilizatorii acum câteva luni. Deşi este semnificativ mai mare decât un Galaxy S6, precum acesta din urmă, nu are o baterie detaşabilă, ci se rezumă la 3000 mAh, iar memoria internă este bătută în cuie, fără posibilitatea extinderii printr-un microSD. Nu merită să visaţi nici la un USB Type-C.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele