21 dec. 2015 | 13:18

Filmul Creed va debuta în cinematografe pe 1 ianuarie

ENTERTAINMENT
Filmul Creed va debuta în cinematografe pe 1 ianuarie

Creed ne va spune povestea fiului lui Apollo, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Rocky.

Adonis Johnson (jucat de Michael B. Jordan) nu şi-a cunoscut celebrul tată (pe Apollo Creed), boxer campion la categoria supergrea, care a murit înainte de naşterea sa. Însă, aşa cum era de aşteptat, are boxul în sânge. Tânărul decide să plece în căutarea destinului şi ajunge în Philadelphia, locul unde s-a ţinut legendarul meci de box dintre Creed şi mai tânărul Rocky Balboa.

[related]

Adonis îl caută pe Rocky (Sylvester Stallone) şi îl roagă să îi fie antrenor şi mentor. Deşi renunţase de ceva vreme la sângerosul sport, Rocky acceptă provocarea, mai ales că vede în Adonis ambiţia pe care o avea şi tatăl lui pe vremuri. Din rival feroce, Creed îi devenise foarte bun prieten. Aşa că Rocky spune da şi începe să îl pregătească pe tânăr, care dovedește același sânge rece ca tatăl său. Să sperăm, însă, că are și puțin mai multă inspirație decât tatăl său și va ști să arunce prosopul atunci când se află în ring cu un rus furios care vrea să-l omoare.

Până să îl aducă la viaţă pe Adonis, regizorul Ryan Coogler a trebuit să îl convingă pe Sylvester Stallone să se implice în proiect. Stallone, al cărui nume e aproape sinonim cu cel al personajului Rocky pe care l-a jucat în şase filme în ultimii 40 de ani, este şi unul dintre producătorii acestei pelicule. Filmul „Creed” le mai are în distribuție pe Tessa Thompson şi pe Phylicia Rashadeste și este distribuit de Forum Film România, urmând a avea premiera pe 1 ianuarie 2016.