22 dec. 2015 | 13:25

Filmat cu un iPhone 6S, acest videoclip te convinge să renunți la camera video

VIDEO
Filmat cu un iPhone 6S, acest videoclip te convinge să renunți la camera video

Cei de la Apple se pot mândri cu noul iPhone 6S, având în vedere că a fost folosit în mai multe circumstanțe pentru a filma videoclipuri muzicale ce ulterior au ajuns la TV.

În teorie, majoritatea smartphone-urilor moderne high-end au abilități de captură foto-video impresionante. Prea puține dintre ele sunt folosite însă în aceeași măsură pentru imortalizarea de clipuri video profesionale precum iPhone-urile lansate în ultimii ani.

În urmă cu câteva luni, a ieșit la iveală faptul că Only One de la Kanye West, colaborarea artistului cu faimosul Paul McCartney, a fost capturată folosind un iPhone 6 cu rezultate remarcabile. Acum, este vorba de un alt clip, pe care îl puteți urmări în întregime mai sus, imortalizat cu un iPhone 6S.

Este vorba de Robot Koch’s Dark Waves feat. Delhia de France. Clipul regizat de Sven Dreesbach este unul foarte complex, cu multe scene în apă. În contextul în care iPhone 6S, conform specificațiilor, nu este rezistent la apă. au fost folosite și câteva accesorii pentru a finaliza operațiunea fără consecințe neplăcute.

În primul rând, pentru ca acel iPhone 6S folosit în clipul Robot Koch’s Dark Waves feat. Delhia de France să nu se strice în contact cu apa a fost folosită carcasa Watershort. Stabilitatea sporită, care de altfel este remarcabilă, s-a datorat gripului profesional Beastgrip. Merită menționat că nu s-au folosit lentile profesionale de DSLR cu adaptor pentru un impact vizual suplimentar. În schimb, Sven Dreesbach s-a rezumat la lentile fisheye și wide incluse în pachetul Watershort și Beastgrip. Nici măcar procesul de editare nu s-a realizat pe PC sau Mac, întregul proces fiind finalizat pe Film Pro pe iPhone.

Per ansamblu, clipul de aproximativ patru minute arată remarcabil, iar cadrele în slow motion la calitate HD sunt încărcate de detalii vizuale ce nu par, sub nici o formă, desprinse dintr-un smartphone. Ideea este că ar fi bine să vizionați videclipul pentru a vă face și voi o părere legată de puterea unui iPhone 6S de a înregistra filme.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele