21 mai 2015 | 13:18

Fanii „Star Trek” și „Dosarele X” au fost supravegheați pentru că poliția îi considera un pericol

ACTUALITATE
Fanii

Un document secret scos la iveală de curând arată că poliția britanică i-a supravegheat pentru mult timp pe fanii Star Trek din motive de securitate.

Deși ar părea greu de crezut acum, la un moment dat poliția britanică îi considera suficient de periculoși pe fanii Star Trek pentru a începe o investigație a acestora. Autoritățile se temeau că într-o zi nu doar fanii Star Trek, ci și ai serialului ”Dosarele X” ar putea reprezenta o amenințare la adresa societății prin formarea unor culte periculoase sau prin atentate sinucigașe. Investigația a avut loc înainte de anul 2000, astfel că poliția se temea că trecerea în noul mileniu ar putea fi cauza unor evenimente cu efecte dezastruoase.

[related]

Se bănuiește că raportul publicat recent a fost întocmit între anii 1998 și 1999. ”Situația este agravată de serialele de televiziune și filmele produse în Statele Unite. Acestea reunesc diverse elemente tipice religiilor, conspirațiilor și evenimentelor mistice și le includ într-o poveste captivantă. În mod evident, nu acest lucru este periculos, ci devotamentul fanilor față de aceste programe”, menționează raportul.

Conform Telegraph, dosarul respectiv a venit în urma unor sinucideri în masă din anul 1997, atunci când 39 de persoane, majoritatea fiind fani Star Trek, s-au sinucis în San Diego. Cât despre X Files, serialul ar urma să revină pe micile ecrane în curând prin șase noi episoade.