30 ian. 2015 | 16:34

Facebook are un serviciu de care ai putea deveni dependent în călătoriile tale

ACTUALITATE
Facebook are un serviciu de care ai putea deveni dependent în călătoriile tale

Facebook intră într-o nouă categorie a serviciilor online și, totodată, reușește să îți afle localizarea cu precizie, în caz că nu erai destul de paranoic până acum.

Dacă nu aveai suficiente videoclipuri și poze cu pisicuțe în News Feed, de acum înainte vei putea avea și sugestii despre locul pe care îl vizitezi. Noua funcționalitate pe care Facebook o implementează din Statele Unite ale Americii se numește Place Tips și, pe scurt, îți oferă informații relevante despre locul în care te regăsești. O implementare de această natură presupune că Facebook intră atât în zona Foursquare și Yelp, cât și în zona Google, care are o funcționalitate similară în aplicația Now.

„În prezent, acest News Feed e destul de bun pentru a te conecta cu prietenii și cu informațiile relevante, dar scopul nostru la Facebook este să conectăm lumea și atunci ce altceva la ce altceva am vrea să te conectăm? Răspunsul este lumea din jurul tău. «Place Tips» va oferi informaţii amuzante, utile şi importante despre locul în care te afli“, a declarat Mike LeBeau, director de produs al Facebook, potrivit The Verge.

facebook place tips

Facebook, prin aplicația principală și Messenger, are deja implementat un sistem de localizare a dispozitivului. Acesta poate fi folosit pentru check-in-uri, de exemplu. Prin Place tips, Facebook vrea să ofere sugestii pe măsură ce tu te plimbi prin orașele vizitate, iar în cele mai mari și mai cunoscute locuri și puncte de interes vor fi instalate și dispozitive care vor „comunica“ cu dispozitivul tău. Noul serviciu debutează în New York, iar în News Feed vizitatorii vor primi detalii despre ceea ce au în jur, de la parcuri la restaurante și cafenele.

Cum se întâmplă și în prezent, Facebook nu va înregistra localizarea ta, dacă nu permiți asta din aplicație. De asemenea, nu va comunica locul în care te afli (doar celor care vor să îți vândă publicitate, dar atunci o face fără să îți dea numele, ci doar locul și profilul tău de utilizator: sex, vârstă, naționalitate etc.). Place Tips va afişa și comentarii și fotografii relevante publicate de alți utilizatori care au fost acolo. De asemenea, vei fi informat cu privire la evenimentele care se vor desfășura în acea zonă.

Introducing Place Tips in News Feed from Facebook on Vimeo.

Pe lângă dispozitivele care vor „comunica“ cu telefonul prin Bluetooth, Facebook va avea acces la localizare prin rețele GSM și WiFi și prin GPS. Principala problemă acum e că dacă nu vrei asta, trebuie să intri în setări și să oprești. Programul e abia la început, pornește din America, dar are toate șansele să devină o unealtă indispensabilă când călătorești. În definitiv, sunt aproape 1,4 miliarde de utilizatori activi lunar pe Facebook.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele