04 apr. 2015 | 10:00

Facebook Scrapbook e funcția pentru pozele cu bebeluși pe care ții să le publici online

ACTUALITATE
Facebook Scrapbook e funcția pentru pozele cu bebeluși pe care ții să le publici online

Pentru a veni în întâmpinarea avalanşei de poze cu bebeluşi, a decis să introducă o nou funcţie intitulată Facebook Scrapbook.

Indiferent câţi prieteni aveţi pe Facebook şi care este media lor de vârstă, este imposibil să nu vă loviţi de un număr din ce în ce mai mare cu poze cu copii mici. Mai mult, unii părinţi duc şi postează chiar şi ecografii. Pentru că până de curând cei de la Facebook nu ofereau un mod prietenos pentru a centraliza imaginile cu bebeluşi, ignorând regulile reţelei sociale, unii au optat pentru crearea de profile separate dedicate micuţilor.

Încercând să vină cu o soluţie la toate aceste probleme, Facebook introduce o nouă funcţie intitulată Scrapbook. Aceasta permite definirea copilului ca o entitate separată pe Facebook căreia îi puteţi da tag în poze, urmând ca, printr-un sistem automatizat, toate acele imagini să fie centralizate într-un album virtual accesibil atât de pe mobil, cât şi de pe web. Pentru a o activa, nu trebuie decât să accesaţi propria pagină de profil, să faceţi click la secţiunea About şi un al doilea click pe Family & Relationships.

Pe respectiva pagină, pe lângă membrii familiei pe care i-aţi definit de-a lungul anilor, veţi vedea un elefant albastru cu o pălărie conică de petrecere. Printr-un click pe respectivul simbol, veţi porni un asistent care va facilita introducerea numelui copilului şi selectarea tuturor fotografiilor în care este surprins. Pe termen lung, Scrapbook-ul va creşte cu copilul vostru. În ceea ce priveşte partea de administrare, ambii părinţi ai copilului se vor putea ocupa de adăugarea sau eliminarea de imagini din Scrabook.

Sub nici o formă, nu este obligatoriu ca acest nou album să fie public. Puteţi defini cu precizie criteriile de securitate care vă încântă. Momentan, noua funcţie este disponibilă doar în Statele Unite ale Americii, dar ar trebui să nu dureze mai mult de câteva săptămâni până este propagată la nivel global.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele