23 oct. 2015 | 06:34

Facebook pentru iPhone nu-ti mai consumă bateria aiurea

ACTUALITATE
Facebook pentru iPhone nu-ti mai consumă bateria aiurea

Foarte mulți pasionați de socializare au observat că li se termină bateria foarte repede la iPhone din cauza aplicatiei Facebook. S-ar putea să nu mai fie cazul.

În versiunile recente de iOS, odată cu introducerea unui modul care supraveghea în detaliu consumul bateriei defalcat pe aplicații, devenise evident pentru oricine că Facebook vă omoară autonomia iDevice-ului. Din păcate, respectiva pagină de meniu din Configurări  nu vă ajuta să și remediați problema, această particularitate ținea de Facebook.

Vestea bună este că cei de la Facebook au lansat o nouă actualizare pentru versiunea de iOS a aplicației omonime, iar beneficiile pe partea de consum al bateriei s-ar putea să fie cele mai importante funcții noi. Aris Grant de la Facebook a detaliat modul în care lucrurile mergeau prost în aplicația companiei și a insistat asupra faptului că acum, odată cu noua iterație, ar trebui să se fi remediat.

,,Prima problemă pe care am găsit-o a fost CPU spin în codul nostru de rețea. CPU spin e ca un copil dim mașină care întreabă ,,Am ajuns deja? Am ajuns deja? Am ajuns deja?, respectiva întrebare nefacilitând în nici un fel progresul către destinație. Acest proces repetat facea ca aplicația noastră să consume mai multă baterie decât era cazul.”” Același Aris Grant a mai detaliat un alt scenariu negativ care vă putea afecta bateria la iPhone prin intermediul Facebook. ,,A doua problemă ține de modul în care ne ocupăm de sesiunile audio. Dacă ieși de pe Facebook după ce ai urmărit un clip, sesiunea audio rămâne deschisă, ca și cum aplicația reda un clip audio în mod silențios. Asta e similar ca atunci când închizi o aplicație de muzică și îți dorești să să-ți mai asculți muzica în timp ce faci și alte lucruri, cu excepția faptului că în acest caz fenomenul era neintenționat și nimic nu continua să se audă în fundal.

Pe lângă faptul că update-ul care rezolva aceste probleme usturătoare este acum disponibil în AppStore, oficialii Facebook au ținut din nou să insiste asupra faptului că particularitățile legate de consumul excesiv de baterie nu țin sub nici o formă de monitorizarea localizării.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele