05 sept. 2015 | 12:39

Facebook Messenger se bucură de un succes enorm și depășește YouTube

ACTUALITATE
Facebook Messenger se bucură de un succes enorm și depășește YouTube

Messenger, aplicația celor de la Facebook, a devenit a doua cea mai populară aplicație din Statele Unite.

Atunci când Facebook și-a informat utilizatorii că vor fi nevoiți să descarce aplicația Messenger pentru a putea conversa pe mobil cu prietenii lor, foarte mulți au reacționat într-un mod negativ, unii susținând chiar că vor refuza să o instaleze. Timpul a trecut, însă, Messenger a depășit un miliard de descărcări, iar protestele, încetul cu încetul au dispărut. Acum, mișcarea celor de la Facebook pare una extrem de inspirată, având în vedere faptul că Messenger tocmai a devenit a doua cea mai populară aplicație din Statele Unite, depășind astfel YouTube.

Astfel, după cum scrie site-ul Time, 59,5% din toți utilizatorii de mobil cu vârste mai mari de 18 ani au instalat aplicația. Acesta este un lucru cu atât mai important cu cât știm că YouTube vine preinstalat pe toate dispozitivele Android, în timp ce aplicația celor de la Facebook trebuie descărcată. Mai mult decât atât, Android este lider pe piața din Statele Unite, cu cotă de piață de aproximativ 51,4%.

Cu toate acestea, trebuie menționat că Facebook este de departe cea mai populară aplicație din State, iar din moment ce Messenger a avut parte de numeroase îmbunătățiri, o asemenea creștere nu este neapărat surprinzătoare. În acest condiții, Facebook deține cele mai populare două aplicații din Statele Unite, însă cinci din top 10 aparțin Google.