12 nov. 2015 | 06:56

Facebook ia în serios livrarea de știri proaspete prin Notify

ACTUALITATE
Facebook ia în serios livrarea de știri proaspete prin Notify

În curând, dependența voastră de universul Facebook s-ar putea să se acutizeze dacă veți adopta Notify, o sursă de știri pe interesele voastre. 

Discutăm deja de foarte mult timp de rolul pe care îl are Facebook în viața noastră și de modul în care încearcă să devină o sursă relevantă de informare. După mai multe elemente și parteneriate cu diverse organizații care s-au concretizat în News Feed-ul vostru, intențiile Facebook s-au transpus într-o aplicație individuală. Aceasta este intitulată Notify și, după cum era de așteptat, e foarte ușor de folosit.

Facebook Notify este o nouă aplicație gratuită care momentan este disponibilă doar pentru iPhone. Aceasta are ca scop exclusiv, după cum îi spun și numele, servirea de notificări. Partea interesantă este că respectivele notificări sunt referințe către știrile care vă interesează pe voi cel mai mult. Pentru a nu vă agasa cu conținut irelevant, în interiorul aplicației vă puteți alege domeniile de interes, indiferent dacă este vorba de afaceri, cultură, divertismet, măncare sau băuturi. După ce ați ales o categorie, puteți bifa unul sau mai mulți dintre cei 72 de parteneri pentru livrare de conținut cu care Facebook a semnat probabil diverse contracte. Câteva exemple de parteneri sunt ABC, Vice, Bloomberg Business, CNN și The New York Times. Dacă vreți să fiți la curent cu vremea probabilă, puteți alege The Weather Channel ca sursă de informare din secțiunea Local.

Ideea este că partea de configurare a aplicației va începe cu câteva experimente nereușite. O perioadă, s-ar putea să vă fie servite prea multe notificări. De asemenea, s-ar putea să alegeți din inerție subiecte care nu sunt totuși atât de arzătoare încât să vi le doriți pe ecranul principal. Nu mai zicem de scenariul în care aveți deja una din aplicațiile publicațiilor partenere la Notify și începeți să primiți notificări duble pe aceleași evenimente. În orice caz, intenția este una lăudabilă și dacă vă place să fiți la curent cu ce se întâmplă în lume, sunt șanse semnificative să fiți încântați.

facebook notify settings

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele