24 mai 2015 | 17:02

Extensia care rezolvă cea mai mare problemă a Chrome

ACTUALITATE
Extensia care rezolvă cea mai mare problemă a Chrome

Google Chrome este unul dintre cele mai populare browsere la nivel global. Acum, mulțumită unei extensii, devine și mai bun.

Google Chrome aduce multe avantaje. Este un browser rapid, se conectează la contul de Google, are un mod Incognito foarte ușor de folosit și are un număr mare de extensii care completează experiența utilizatorilor.

Totuși, nu este un browser perfect. Una dintre cele mai mari probleme ține de faptul că Google Chrome poate îngreuna semnificativ performanța PC-ului, mai ales dacă utilizatorul are prea multe file deschise simultan.

O extensie rezolvă rapid acest lucru. Se numește The Great Suspender și identifică automat filele care au fost lăsate deschise, dar cu care utilizatorul nu a mai interacționat de multă vreme.

The Great Suspender blochează afișarea paginilor inactive, pentru ca acestea să nu mai consume din resursele PC-ului, înlocuind conținutul cu mesajul ”Filă suspendată, click pentru a reîncărca”.

Extensia este perfectă pentru cei care au obiceiul de a lăsa file deschise pentru a citi mai târziu anumite tipuri de conținut.

Partea și mai bună este că poți regla cu ușurință orice, de la timpul necesar pentru ca o pagină să fiee considerată inectivă (între 20 de secunde și trei zile), până la blocarea extensiei în cazul în care nu mai există o conexiune la Internet (pentru situația în care vrei să citești ceva în drum spre serviciu și nu vrei să încarci traficul de date). Există și opțiunea de a trece anumite pagini pe o listă albă, lucru care oprește extensia de a le trece în stand-by indiferent de cât timp au fost inactive.

greatsuspender