18 apr. 2015 | 12:35

Efectele încălzirii globale: Luna martie a acestui an a atins un record al temperaturilor ridicate

ACTUALITATE
Efectele încălzirii globale: Luna martie a acestui an a atins un record al temperaturilor ridicate

Ne e din ce în ce mai clar că încălzirea globală nu e o glumă și că i se simt consecințele din ce în ce mai puternic. Un raport al temperaturilor medii globale ne ridică și mai multe probleme.

Martie 2015 a fost, la nivelul planetei, cea mai caldă lună martie înregistrată din 1880, de când se arhivează informaţiile despre nivelul temperaturii medii globale, a anunţat vineri „National Oceanic and Atmospheric Administration” (NOAA), relatează Wunderground.

Precedentul record datează din 2010 şi a fost depăşit cu 0,05 grade Celsius, potrivit unui raport al acestei agenţii ştiinţifice americane referitoare la problemele oceanelor şi atmosferei.

Documentul mai precizează că în timpul lunii martie, temperatura medie la suprafaţa uscatului şi a oceanelor a fost cu 0,85 de grade Celsius superioară celei din secolul XX.

Poate că nu sună atât de îngrijorător, dar dacă ținem cont și de faptul că stratul de gheață al Antarcticii se topește într-un ritm alarmant, consecințele încălzirii globale sunt catastrofale pentru toate continentele.