18 iun. 2015 | 08:30

DxO One îţi transformă iPhone-ul în cameră foto profesională

ACTUALITATE
DxO One îţi transformă iPhone-ul în cameră foto profesională

După ce Sony şi Olympus au lansat camere foto/video care se conectează la iPhone, a venit rândul celor de la să anunţe ceva similar, DxO One.

Deşi ne-am obişnuit deja de câţiva ani să îmbrăţişăm filozofia că aparatul foto cel mai bun este cel pe care care îl ai cu tine, iar în nouă din zece cazuri este vorba de smartphone, alternative precum DxO One ne fac să regândim ecuaţia.

Iniţial, cei de la Sony au lansat prima serie de camere foto-video CyberShot QX menite să funcţioneze în tandem cu orice iPhone şi Android. Nu a trecut mult timp până când cei de la Olympus au intrat şi ei în hora acestor camere foto speciale, compatibile sau nu obiective interschimbabile. Dacă v-aţi fi uitat în jurul vostru la un concert sau muzeu aţi fi observat însă că respectivele dispozitive nu sunt foarte populare, iar DxO vrea să influenţeze radical această rată de adopţie.

Pentru atingerea scopului de mai sus, se lucrează intens la DxO One. Deşi gadgetul de mai jos momentan se află doar la stadiu de zvon, sunt şanse foarte mari ca acestea să fie anunţate oficial până la finele acestei săptămâni. Special gândit pentru iPhone, micuţul aparat se conectează la iPhone-ul sau iPod-ul vostru prin intermediul portului Lightning. La capitolul specificaţii, se pare că DxO One va fi construită în jurul unui senzor CMOS BSI de 20,2 megapixeli cu suprafaţa de 1inci. Pe partea de video, noua cameră poate imortaliza clipuri la rezoluţie Full HD cu 30 de cadre pe secundă şi 720p la 120 de cadre pe secundă cu de 11,9 mm şi F/1.8 pentru o performanţă sporită în lumină redusă. ISO-ul poate fi ajustat între 100 şi 51200, iar fotografiile pot fi realizate în număr de 200 per ciclu de încărcare al bateriei.

Preţul de pornire va fi de aproximativ 600 de dolari, cu menţiunea că nu va funcţiona în tandem cu prima generaţie de iPad mini.

DxO-ONE-camera

DxO-ONE-camera-for-smartphones

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele