16 mai 2015 | 14:00

Drift e jocul de realitate virtuală care te transformă în glonţ [VIDEO]

ACTUALITATE
Drift e jocul de realitate virtuală care te transformă în glonţ [VIDEO]

Cu toate că experienţele de realitate virtuală se află încă la început, creaţii precum Drift reuşesc destul de bine să demonstreze potenţialul platformei.

Realitatea virtuală se pregăteşte să ne ia cu asalt. Apar tot mai multe aplicaţii compatibile cu acest sistem inovativ de gaming, iar rezultatele sunt surprinzătoare. Drift este o astfel de experienţă.

Drift este un joc creat de la zero pentru Gear VR, kitul de realitate virtuală care combină o cască de plastic cu un smartphone de generaţie recentă. Povestea titlul este cât se poate de simplă. Jucaţi rolul unui glonte pe care, din momentul în care acesta este tras dintr-un pistol, îl controlaţi prin mişcarea capului.  Partea fascinantă este că vedeţi totul din perspectiva glonţului care se mişcă cu o viteză relativ lentă pentru a vă oferi posibilitatea să vă atingeţi ţinta, ce constă într-un individ de culoare verde.

Mediile ambientale în care se desfăşoară acţiunea sunt relativ simple ca şi complexitate şi colorit, dar având în vedere că există un număr semnificativ de misiuni, e puţin probabil să vă plictisiţi. Pentru ca experienţa să nu devină enervantă după câteva încercări nereuşite, Drift vă ajută să vedeţi pe unde aţi trecut deja menţinându-vă pe ecran în permanenţă, cu o culoare roşie, traiectoriile tentativelor anterioare.

Aparent, grafica simplistă şi mediul portocaliu au fost alese pentru a asigura o experienţă de gaming cât mai lină pe kitul Gear VR. Momentan se lucrează şi la o ,,experienţă mai completă şi provocatoare” dedicată setului Oculus Rift pentru PC. Abia atunci vom putea conştientiza cu adevărat valoarea acestui concept aflat într-un stadiu incipient. Drift a fost realizat pe parcursul a câteva zile în timpul competiţiei Oculus Mobile VR Jam. Dacă aveţi în posesie un , îl puteţi experimenta gratuit în variantă beta la această adresă.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele