16 ian. 2015 | 01:42

Device-ul revoluționar pentru slăbit care îți spune când ești sătul

ACTUALITATE
Device-ul revoluționar pentru slăbit care îți spune când ești sătul

Dispozitivul pentru slăbit Maestro Rechargeable System promite să rezolve una dintre problemele cu care se confruntă din ce în ce mai multe persoane în ziua de azi.

Slăbitul presupune un sacrificiu foarte mare, iar pentru multe persoane, problema greutății este atât de mare încât metodele convenționale nu dau aproape niciun rezultat. Acum, însă, este posibil să fim foarte aproape de a avea o soluție viabilă.

După cum notează cei de la Engadget, cea mai mare provocare este rezistarea în fața tentației de a mânca mai mult în condițiile în care o persoană consumat deja o cantitate suficientă de mâncare. Cum apetitul s-a dovedit a fi foarte greu de controlat, cei de la EnteroMedics au creat Maestro Rechargeable System.

dispozitivul pentru slăbit 11

Dispozitivul se implantează sub piele abdomenului, iar acesta are niște prelungiri care ating zona în care esofagul se unește cu stomacul. Maestro Rechargeable System influențează  nervul cranian X (cunoscut drept pneumogastric, sau vag). Blocând semnalele care circulă de la acest nerv către creier, device-ul reduce senzațiile de foame și induce mai devreme senzația de plin. Astfel, cei de la EnteroMedics spun că vor ajuta persoanele supraponderale să piardă din greutate mult mai repede.

FDA a aprobat deja Maestro Rechargeable System, dar a menționat că un studiu de încă 5 ani este necesar pentru a demonstra efectele benefice ale acestuia. Dispozitivul pentru slăbit ar urma să fie disponibil doar în America în clinici specializate cu chirurgi instruiți. De asemenea, fiind o invenție recentă, asigurarea de sănătate probabil nu o va acoperi. Dacă se dovedește a fi un succes, dispozitivul pentru slăbit ar putea ajuta foarte mulți oameni în țări ca Statele Unite, unde aparent două treimi din populație au probleme cu greutatea.