02 iun. 2015 | 22:06

Detectoarele din aeroporturi sunt degeaba: câte explozibile nu au fost detectate

ACTUALITATE
Detectoarele din aeroporturi sunt degeaba: câte explozibile nu au fost detectate

Detectoarele de pe cele mai aglomerate aeroporturi din america au fost supuse unui test important de către autorități.

Dintre cele mai aglomerate zece aeroporturi din lume în anul 2015, patru se regăsesc în Statele Unite. În aceste condiții, așteptările de la dispozitivele și agenții responsabil de securitate în aceste locuri sunt extrem de mari. Astfel, Administrația pentru Siguranța Transporturilor (TSA) a fost supusă de curând unui test secret de către departamentul Homeland Security, cu scopul de a verifica vigilența angajaților și performanțele detectoarelor. Rezultatele obținute, însă, nu sunt unele care fac cinste personalului din aeroporturi.

Inspecția a vizat nu mai puțin de 12 dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Statele Unite, fiind efectuate 70 de teste secrete. În cadrul acestora, agenți ai Homeland Security au încercat să treacă de etapa de verificare cu arme și materiale explozive false. Dintre cele 70 de persoane înarmate, nu mai puțin de 67 au reușit să treacă nedetectate.

Ars Technica menționează că, la un moment dat, unul dintre agenți a reușit chiar să depășească etapa percheziției cu un dispozitiv exploziv lipit pe spatele său. Homeland Security a afirmat că rezultatele sunt dezamăgitoare, deși susține că măsurile de protecție luate în prezent garantează o siguranță foarte mare. Cei de la TSA au afirmat că, între timp, securitatea a fost sporită, fiind efectuate numeroase schimbări.