22 iul. 2015 | 14:08

Desenele copilăriei tale sunt mult mai deștepte decât par. Acest video îți explică de ce

VIDEO
Desenele copilăriei tale sunt mult mai deștepte decât par. Acest video îți explică de ce

Un scurt videoclip ne prezintă știința umorului din spatele unora dintre cele mai amuzante desene animate.

Wile E. Coyote este lovit de o nicovală și lui Yosemite Sam îi explodează o bombă în față după ce apasă clapa greșită a unui pian. Toate aceste scene au făcut deliciul a milioane de copii. Dar v-ați întrebat oare de ce mai sunt amuzante chiar și acum, la atâția ani distanță?

Deși nu au fost singurii care s-au folosit de un astfel de umor, cei de la Warner Bros au introdus unele dintre cele mai cunoscut personaje din istorie. Asta deoarece, în spatele unor episoade lungi de câteva minute, stăteau zeci de ore de muncă, în care creatorii nu doar desenau, dar se și străduiau să reproducă situații pe care le-am putea întâlni în viața de zi cu zi.

Chuck Jones, omul din spatele unor simboluri precum Bugs Bunny, Wile E. Coyote sau Daffy Duck, vorbește despre procesul extrem de dificil care stă la baza creării unor astfel de personaje și a umorului de situație. După cum veți vedea în videoclipul de mai sus, fiecare dintre acestea are o personalitate anume și o dorință principală, care dictează modul în care acționează. De asemenea, materialul ne explică și cum a reușit Warner Bros să stârnească interesul privitorilor cu fiecare nou episod, deși unele glume pot fi întâlnite în mai multe episoade.