19 dec. 2015 | 10:00

De Crăciun, va puteți plimba prin Casa Albă în realitate virtuală

ACTUALITATE
De Crăciun, va puteți plimba prin Casa Albă în realitate virtuală

Cu toate că, într-o oarecare măsură, Casa Albă este deschisă publicului larg, nimic nu se compară cu o plimbare de unul singur pe holurile clădirii.

Este un simbol internațional. Una dintre cele mai recunoscute clădiri din Statele Unite și una dintre cele mai vechi, Casa Albă are o valoare specială în mentalul colectiv al cetățenilor Statelor Unite. În perioada sărbătorilor de Crăciun, experiența de a vizita casa președintelui SUA este cu atât mai specială deoarece se investește o sumă semnificativă în decorațiuni. Bradul de Crăciun din Biroul Oval, decorat diferit în fiecare an a devenit un reper pentru inițierea celebrării sărbătorilor.

În urma unor eforturi semnificative din partea gigantului din Mountain View, anul acestea este prima oară când cei de la Google au câștigat accesul prin holurile și camerele Casei Albe cu scopul de a crea un tur virtual de Crăciun. Rezultatul final este un clip video la 360 de grade ce s-ar puta să facă o treabă foarte bună în cazul în care căutați inspirație pentru decorațiunile de sărbători. În ideea în care în spatele ornamentelor și globurilor folosite în respectiva clădire se află probabil o echipă de designeri, ar fi păcat să nu aruncați o privire.

[related]

Pentru că întotdeauna va exista un număr semnificativ de locații din casa albă la care nu veți avea acces, ca un mic inventar, prin altele, de această dată, Google vă perindă prin Sala de Est a Coloanelor, Camera Grădinei de Este, Biblioteca Casei Albe, Camera Vermeil și Camera Chinezească. Având în vedere că întreaga experiență durează aproximativ cinci minute, este fascinant volumul de informații integrat.

Pentru a filma acest clip și a nu scăpa nici un element din ambianța de Crăciun a clădirii, cei de la Google au folosit kiturile de captură Jump. Acestea din urmă sunt formate din module formate din 16 camere ce sunt amplasate într-o formație circulară. Prețul o astfel de instalație este de 15.000 de dolari, sumă ce include și aplicația ce facilitează integrarea numărului foarte mare de fluxuri video capturate într-un singur 3D VR.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele