20 nov. 2015 | 18:24

De ce nu face EA jocuri pentru realitate virtuală

ACTUALITATE
De ce nu face EA jocuri pentru realitate virtuală

Există deja destul de multe motive pentru a investi într-un kit de realitate virtuală, dar când vine vorba de gaming, nu prea aveți acces la titluri de la producători mari.

Ideea de realitate virtuală este foarte atrăgătoare și multe companii investesc sume de bani semnificative în acest domeniu, începând cu Facebook sau Sony și terminând cu HTC sau Valve. Până și Google cu proiectul său Google Cardboard sau Samsung cu Gear VR încearcă să vă atragă în curtea experiențelor VR.

O companie care are rezerve importante vizavi de acest domeniu relativ nou este Electronic Arts. Într-o declarație recentă în cadrul UBS Global Technology Conference, directorul financiar de la EA Games, Blake Jorgensen a argumentat foarte bine care este motivația pentru evitarea investițiilor în realitate virtuală. ,,Există în continuare câteva provocări și cred că cea mai mare dintre ele este dimensiunea pieții. Nu mai facem jocuri pentru Wii și Wii U pentru că piața nu este suficient de mare, vizavi de PS Vita, consola Sony, nu mai facem jocuri nici pentru ea pentru că piața este prea mică, este vorba exclusiv de dimensiunea pieții.

Vizavi de pronosticuri pentru viitor, același Jorgensen a spus că vor mai trece între unu și trei ani până când piața de VR se va maturiza. ,,Cred că în realitate, în următorii de la unu la trei ani, va fi necesar ceva timp pentru construcția unei piețe semnificative și întâi veți vedea alte scenarii de utilizare pentru realitate virtuală înainte să vorbim despre gaming.” Pe de altă parte, cei de la HTC, care au investit o sumă semnificativă într-un parteneriat de realitate virtuală cu Valve, și-au exprimat de asemenea câteva rezerve vizavi de acest domeniu. În același timp însă, nimeni nu știe ce ne rezervă viitorul. Cel mai bine ar fi să așteptați până când Oculus va ajunge pe piață în variantă finală. Abia atunci vom înțelege dacă internauții sunt entuziasmați în masă de astfel de experiențe.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele