13 mai 2015 | 14:20

Dansând cu dronele: Coregrafia prin care omul „îmblânzește” tehnologia [VIDEO]

ENTERTAINMENT
Dansând cu dronele: Coregrafia prin care omul

De la distanță, ai putea crede că multe luminițe care zboară în cerc în jurul unui om îți oferă un spectacol supranatural sau extraterestru.

În realitate, nu sunt decât drone care gravitează în jurul unui dansator. Spectacolul se numește Dancing with Drones și a fost creat de Tamás Vicsek, profesor de biologie și fizică, împreună cu o echipă de cercetători și artiști. Au fost folosite 10 drone autonome, iar întregul proces a fost controlat de coregrafa Nina Kov.

Deși momentan este publicat doar acest video, site-ul oficial sugerează dezvoltarea unui proiect mult mai amplu, în viitor. „Show-ul nostru este inspirat din trecutul mitologic și tradițiile șamanilor, reinventând eterna poveste a legăturii om-animal prin filtrul tehnologiei moderne. Personajul principal este un predecesor al noii ere, una în care omenirea îmblânzește tehnologia. Dar drumul spre progres este pavat cu frică. Va fi omenirea capabilă să o depășească și să găsească o cale de a lucra în armonie cu tehnologia?”.

Dronele sunt controlate de un dispozitiv montat pe mâna coregrafei. Felul în care acestea funcționează amintește de câinii care aleargă după băț. Videoul de mai jos arată munca din spatele încântătorului produs final.