26 apr. 2015 | 12:41

Dacă „spargi“ browser-ul din Windows 10, Microsoft te plătește cu mii de dolari

ACTUALITATE
Dacă „spargi“ browser-ul din Windows 10, Microsoft te plătește cu mii de dolari

Odată cu Windows 10 va fi lansat și Project Spartan, noul browser dezvoltat de Microsoft și care va înlocui Internet Explorer. Însă niciun software nu e perfect, așa că iată cu cât te plătește Microsoft, dacă găsești probleme în Project Spartan.

Project Spartan este în perioada de preview și testare, dar pentru că nu este perfect îl poți face mai bun. „Vânătoarea“ de vulnerabilități pornită de Microsoft se lasă cu recompense substanțiale, de câteva zeci de mii de dolari. Cei care pot „sparge“ Project Spartan și identifică astfel problemele de securitate și stabilitate, pot primi până la 15.000 de dolari, cea mai mare recompensă.

Dacă unul dintre hackeri este mai priceput, poate descoperi mai multe vulnerabilități și atunci premiul crește. Ceea ce Microsoft face nu este o premieră în industria software. Ultima mare știre despre un astfel de eveniment a fost despre omul care a câștigat sute de mii de dolari, după ce a reușit să descopere mai multe vulnerabilități în browserele pe care le folosim zilnic. JungHoon Lee a câștigat 225.000 de dolari, descoperind bug-uri în Safari, Internet Explorer 11 și Chrome, pentru cel din urmă primind 110.000 de dolari. În total, acești white hat hackers au câștigat peste 550.000 de dolari.

Programul de testare al Microsoft pentru Project Spartan se desfășoară între 22 aprilie și 22 iunie, iar premiile încep de la 500 de dolari și ajung la 15.000 de dolari, dacă reușești să faci browser-ul să ruleze de la distanță cod. Dacă faci asta, dar exploit-ul nu funcționează, primești doar 6.000 de dolari Lista cu toate cerințele și sumele alocate este mai jos, preluată de la DigitalTrends.

Recompense pentru bug-uri in Project Spartan

 

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele