31 mart. 2015 | 13:52

Dacă așteptai un telefon foarte bun de la Sony, Xperia Z4 s-ar putea să te dezamăgească

ACTUALITATE
Dacă așteptai un telefon foarte bun de la Sony, Xperia Z4 s-ar putea să te dezamăgească

Specificațiile pentru Sony Xperia Z4 au fost publicate recent pe site-ul GFXBench, iar la prima vedere acestea nu sunt impresionante.

Sony Xperia Z4 va fi mai bun decât modelele precedente, într-adevăr. Dar din punct de vedere al specificațiilor, noul flagship Sony s-ar putea să aibă probleme în a se remarca pe piață. Informațiile apărute de curând pe GFXBench nu scot la iveală acele specificații decente, însă niciun detaliu remarcabil. Având în vedere că Sony Xperia Z3 a avut foarte puține elemente care să-l diferențieze de predecesorul Xperia Z2, sperăm că nu se va întâmpla același lucru și în cazul lui Xperia Z4.

Pentru început, trebuie menționat că Sony se pare că nu are de gând nici acum să facă trecerea la ecranele cu rezoluție QHD. Astfel, specificațiile publicate includ un ecran de 5,1 inci cu o rezoluție Full HD. În interior, am putea avea parte de un procesor Qualcomm Snapdragon 810, cu 4 nuclee Cortex-A57 și 4 nuclee Cortex-A53, 3GB RAM și o capacitate de stocare a datelor de 23GB.

Sony ar putea apela la aceeași cameră principală de 20 de megapixeli, în timp ce pe față sunt șanse să vedem una de 5 megapixeli. Sistemul de operare rulat va fi Android 5.0.2 Lollipop. După cum scrie GSMArena, motivul pentru care se crede că este vorba despre Xperia Z4 este indicativul modelului: E6553. Anul trecut, indicativul lui Xperia Z2, primul flagship, era un număr care începea tot cu ”65”, în timp ce indicativul lui Z3 avea 66 la început. Astfel, E6553 ar putea reprezenta singurul flagship al japonezilor în acest an.