28 oct. 2015 | 13:30

Cum văd cei de la Nissan mașina viitorului

ENTERTAINMENT
Cum văd cei de la Nissan mașina viitorului

La Salonul Auto de la Tokyo de anul acesta, Nissan a prezentat viziunea sa asupra mașinii viitorului.

Viitorul japonezilor de la Nissan sunt mașinile ecologice autonome, fapt evidențiat de cel mai nou concept prezentat în cadrul Salonului Auto de la Tokyo. Denumit IDS Concept, autovehiculul Nissan are o baterie de 30KWh care îi asigură o autonomie de nu mai puțin de 172 de kilometri. Acesta a fost prezentat de către Carlos Ghosn, CEO-ul companiei, care a declarat că Nissan nu a uitat promisiunea făcută în urmă cu ceva timp: de a introduce vehicule autonome pe piață până în anul 2020.

În mod interesant, după cum notează cei de la VentureBeat, prezentarea a avut loc în aceeași zi în care Honda a anunțat că vrea să încheie parteneriate cu alți producători de mașini pentru a dezvolta noi tehnologii. Nissan IDS Concept nu va fi doar un mod simplu de a transporta pasagerii dintr-un loc în altul, ci va încerca să imite stilul de condus al șoferului. Oricând nu vrea să conducă, acesta din urmă poate activa pilotul automat, iar vehiculul se va conduce singur.

După cum probabil știți, nu doar Nissan, ci și Google lucrează pentru a face ca autovehiculele autonome să adopte un comportament uman în trafic. În prezent, problema celor de la Google este că mașinile lor sunt mult prea atente. Acestea frânează brusc la atunci când le apare ceva în cale, chiar dacă acel ceva nu constituie neapărat o amenințare pentru siguranța pasagerilor sau a mașinii.