13 mart. 2015 | 12:42

Cum traversezi metropola New York în doar 6 minute, folosind Uber și nicio mașină

ACTUALITATE
Cum traversezi metropola New York în doar 6 minute, folosind Uber și nicio mașină

Deși Uber a ajuns în România doar prin transport rutier, în New York deja e la nivelul următor: plimbarea cu elicopterul.

Cei din New York pot folosi aplicația Uber pentru a ajunge cu elicopterul la cel mai apropiat aeroport la ore de vârf. Astfel, aceștia vor putea evita traficul și nu vor mai fi obligați să apeleze la mijloacele de transport în comun.

Uber a încheiat un parteneriat cu Gotham Air prin care oferă transport cu elicopterul în New York. Astfel, din centrul cartierului Manhattan la aeroporturile John F. Kennedy (JFK) și Newark Liberty (EWR) faci doar 6 minute cu elicopterul prin Uber. Asta înseamnă o distanță de 30 de kilometri, care în mod normal ar fi parcursă în aproape o oră folosind un automobil.

Creat ca un serviciu charter comun, Uber este o platformă care permite călătorilor să rezerve între unul și șase locuri pentru un zbor programat și să achite în avans contravaloarea zborului prin site-ul Gotham Air. Elicopterele puse la dispoziție pentru acest serviciu sunt un model sport Bell 407 și sunt concepute pentru viteză și performanță. Călătorilor le sunt permise bagaje mici, dar inițiatorii proiectului doresc să îți lărgească proiectul și pentru bagaje mari.

Lansată în 2010 şi devenită foarte cunoscută imediat după primele investiţii atrase, Uber funcţionează în circa 50 de ţări şi peste 200 de oraşe. Din luna martie, uberX, aplicaţia de car sharing a companiei (există variante şi pentru maşini sau servicii mai scumpe încă neaduse în România), este disponibilă în România şi funcţională, deocamdată, doar în Bucureşti.

Autor: Diana Bone