15 iun. 2015 | 06:36

Cum transformi celebrităţi în modele 3D interactive din câteva fotografii? [VIDEO]

ACTUALITATE
Cum transformi celebrităţi în modele 3D interactive din câteva fotografii? [VIDEO]

Deşi aţi crede că este foarte complicat să realizezi pentru a transpune o celebritate într-un joc, e foarte probabil să vă înşelaţi.

Până de curând, transpunerea modelului unui actor din realitate în lumea virtuală într-un mod realist a implicat un efort titanic şi o combinaţie de scanări laser şi captură a mişcării. Se pare însă că se poate şi altfel.

Un grup de cercetători de la Universitatea din Washington, pornind de la nişte fotografii realizate de paparazzi, au creat modele 3D interactive ale unor celebrităţi. Algoritmul din spatele acestei noi tehnologii este atât de bine pus la punct, încât modele rezultate sunt interactive şi pot vorbi în mod natural. Nu este necesar decât un set stufos de imagini pentru a surprinde cât mai multe unghiuri ale feţei lui .

La final, Arnold Schwarzenegger în format CGI este incredibil de similar cu cel adevărat. Nivelul de sofisticare al întregului sistem este atât de avansat, încât se pot obţine şi combinaţii mai ciudate dintre feţe şi cuvintele spuse de acestea. Astfel, dacă vreţi ca prim-ministrul Japoniei să spună câteva replici de ale lui Daniel Craig, aveţi această libertate.

Dacă această tehnologie va începe să fie folosită la scară largă, avantajele sunt semnificative. Actori profesionişti sau personalităţi politice vor putea ajunge în jocuri video şi filme de animaţii, fără vreun efort din partea lor şi fără apelarea la experţii graficieni. Nu este exclus şi să puteţi apela la un avatar de Kevin Spacey, data viitoare când veţi socializa cu cineva pe Skype. Rămâne să vedem cât timp va trece până când întreaga platformă va fi implementată într-un mod macabru.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele