31 mart. 2015 | 11:38

Cum să navighezi pe Dunăre, folosind Google Street View

ACTUALITATE
Cum să navighezi pe Dunăre, folosind Google Street View

Google te invită la o călătorie pe Dunăre de la Bratislava la Cernavodă, odată cu publicarea pe Google Maps a imaginilor Street View de pe cel mai repezentativ curs de apă al Europei.

Google a navigat și fotografiat Dunărea în vara anului 2014, preluând imagini din Slovacia, Croația, Serbia, Ungaria, Bulgaria și România. Astăzi, Google anunță publicarea în Street View a acestora. Pot fi explorate astfel două treimi din cursul Dunării, de la granița Slovaciei cu Austria și până la Cernavodă, în România. Este vorba de imagini din șase țări și trei capitale, dar sunt incluse și cetăți, defilee și mii de peisaje impresionante.

Fotografiile au fost realizate cu dispozitivul trekker montat pe nava de pasageri „Treasures”, care realizează croaziere pe Dunăre. Trekker este creat pentru a realiza fotografii panoramice la 360 grade, cu ajutorul a 15 lentile montate în varful unui catarg, fiecare dintre ele îndreptată într-o altă direcție. Imaginile au fost publicate pe Street View, disponibil in cadrul serviciului Google Maps.

Fotografierea cursului Dunării reprezintă unul dintre dintre cele mai ample proiecte speciale derulate de Google Street View. Este prima dată când Google a realizat o colecție de imagini care se întinde pe șase țări. Oricine poate porni într-o croazieră pe Dunăre și să descopere locuri memorabile precum Bratislava, Palatul Parlamentului din Budapesta, Belgrad sau Cazanele Dunării”, a declarat Dan Bulucea, country manager Google România.

Cazanele Mici, statuia lui Decebal

Pe Google Street View poți vedea zona Cazanele Mici, unde este și statuia lui Decebal.

Până în prezent, dispozitivul trekker a fotografiat numeroase obiective din patrimoniul mondial, precum Marele Canion, Taj Mahal, Muntele Fuji, Insulele Galapagos sau Veneția. Alături de Dunăre, utilizatorii pot călători în Street View pe alte două importante fluvii ale lumii: Amazonul și Tamisa.

Câteva locuri de văzut de pe cursul Dunării din România:

 

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele