23 aug. 2015 | 14:21

Cum poate un computer cât un nasture să transforme mersul pe bicicletă într-un joc video

ACTUALITATE
Cum poate un computer cât un nasture să transforme mersul pe bicicletă într-un joc video

În cadrul Intel Developer Forum 2015, eveniment desfășurat săptămâna trecută în San Francisco, compania a dat mai multe detalii despre modulul Intel Curie, un computer de dimensiunea unui nasture, și i-a arătat și câteva utilități.

Cei de la Intel au un țel grandios: vor ca soluțiile produse de ei să fie în absolut orice. După ce au ajuns să domine piața PC-urilor, a intrat (târziu) în jocul smartphone-urilor și tabletelor, iar cum viitorul stă în Internetul Tuturor Lucrurilor, producătorul din Santa Clara nu avea cum să stea deoparte.

După plăcile Galileo și Edison, a venit și Intel Curie, un modul cu dimensiuni mult mai mici, care își va putea găsi locul în numeroase soluții purtabile, dar nu numai. Este bazat pe procesorul Quark, are 384kb memorie Flash, 80kb RAM, conectivitate Bluetooth, accelerometru și giroscop.

În cadrul evenimentului IDF 2015, Brian Krzanich, CEO Intel, a demonstrat tehnologia implementând-o într-o armată de păianjeni (lucru pe care l-am mai văzut deja), dar și în ghidonul unei bicilete BMX.

Intel Curie

Prin intermedul modului Curie și printr-o interfață special creată, cei prezenți au putut vedea exact toate trucurile făcute de un rider profesionist. Astfel, orice mișcare specială pe rampă se transforma într-o imagine 3D care detalia viteza de deplasare, unghiul și numele trucului făcut.

Cei care au jucat Dave Mirra Freestyle BMX își pot imagina deja cum un astfel de modul conectat la o aplicație de smartphone ar putea îmbina viața reală cu jocurile video și ar da naștere unor competiții mai spectaculoase și mai interactive.

Modulul este atât de mic încât și-ar putea găsi locul și în skate-uri sau role, astfel orice sport extrem ar putea deveni mai high-tech.

Ideea nu este una cu totul nouă. Ne vine în minte bagheta magică conectată la smartphone de pe Kickstarter, însă având în vedere că vorbim despre o companie de talia Intel care intră în acest domeniu, putem să ne așteptăm la o explozie de gadgeturi similare.

Fotografii realizate cu Fujifilm X-E1, aparat disponibil la F64