01 oct. 2015 | 09:00

Cum au fost alese numele Nexus 5X şi Nexus 6P?

ACTUALITATE
Cum au fost alese numele Nexus 5X şi Nexus 6P?

Nexus 5X şi Nexus 6P sunt cele mai noi smartphone-uri din programul Nexus al celor de la Google. Mulţi s-au întrebat însă de unde vin denumirile.

În cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri desfăşurată ieri pe Reddit, Hiroshi Lockheimer de la Google a elucidat mai multe mistere legate de noile smartphone-uri Nexus 5X şi Nexus 6P lansate săptămâna aceasta de Google. Asocierea de cifre şi litere din titlul produselor a fost doar un punct pe listă. Nu de alta, dar acestea reprezintă a şaptea generaţie de terminale Nexus, iar numele nu reflectă această particularitate.

Răspunsul la prima întrebare este surprinzător de simplu. ,,X se află la baza brandului Nexus, pe lângă faptul că sună cool, iar P este pentru Premium„. În contextul în care valorile numerice sunt pentru diagonală, acum am aflat şi semnificaţia literelor care au generat multe speculaţii. Mulţi au crezut de exemplu că 5X era menit să denote faptul că vorbim de un upgrade la Nexus 5, un terminal produs tot de LG în 2014. În plus, Huawei are mai multe telefoane în portofoliu cu litera P, mulţi fiind de părere că e o referinţă către nomenclatorul intern al companiei.

În altă ordine de idei, printre întrebările adresate lui Hiroshi Lockheimer s-au aflat şi unele legate de minusurile noilor dispozitive. Prima pe listă a fost încărcarea wireless sau, mai bine zis, lipsa ei. Deşi s-ar putea să nu vă mulţumească acest răspuns, se pare că motivaţia din spatele eliminării componentelor pentru încărcarea fără fir a avut legătură, parţial cu grosimea dorită pentru aceste gadgeturi. ,,Cu Nexus-urile din acest an, am introdus suportul pentru USB Type-C cu un conector reversibil ce elimină nevoia de a ghici poziţia în care îl introduceţi, iar viteza de încărcare este foarte mare, de la 1 la 100% în 97 de minute pentru 6P, dintre care primele 45 de minute sunt foarte rapide. Între timp, încărcarea wireless adăugă grosime.

În contextul în care Nexus 4 venea cu încărcarea wireless în urmă cu câţiva ani, e greu de crezut că doar adoptarea portului USB Type-C stă la baza eliminării compatibilităţii cu acel tip de încărcare. Ca urmare, speculaţiile pe marginea minusurilor importante ale noilor dispozitive Nexus vor continua să existe.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele