27 nov. 2015 | 15:30

Cum ar putea arăta viitorul dispozitiv Google Glass

ACTUALITATE
Cum ar putea arăta viitorul dispozitiv Google Glass

Compania din Mountain View ar putea implementa un nou design în cazul următorului dispozitiv Google Glass.

Conform unor informații apărute de curând, Google s-ar ocupa acum de trei dispozitive diferite. Două dintre acestea trei nu ar beneficia de ecran, urmând a se baza în mod exclusiv pe audio. De asemenea, unul pare a fi un dispozitiv sport, în timp ce al treilea ar fi similar cu primul Google Glass.

Google Glass 1

Acum, ne putem forma o idee și despre modul în care unul dintre acestea dispozitive ar putea arăta, grație unor imagini publicate de site-ul The Next Web. Acestea fac parte dintr-o aplicație pentru un patent, care i-a fost acordat recent. Dispozitivul prezentat acolo se fixează pe o singură ureche, stă în jurul capului și afișează un display în fața ochiului utilizatorului.

[related]

Accesoriul suportă și input-ul pe bază de atingeri, iar display-ul poate fi folosit în tandem cu o prismă pentru a se extinde în fața ambilor ochi ai utilizatorului. Primul Google Glass nu a avut parte de un succes remarcabil, producția acestuia încheindu-se în urmă cu ceva vreme. Între timp, echipa din spatele dispozitivului a fost redenumită Project Aura și se află sub conducerea lui Tony Fadell.

Google Glass 2

Foarte mulți dintre inginerii angajați de curând, după cum scrie Wall Street Journal, sunt foști angajați ai celor de la Amazon. Divizia Lab126 a companiei conduse de Jeff Bezos a concediat de curând un număr important de ingineri, iar Google este compania care profită de pe urma schimbărilor.