17 dec. 2015 | 16:13

Cum alegi un laptop în funcție de nevoile tale

FEATURE
Cum alegi un laptop în funcție de nevoile tale

Nevoile tale ghidează felul în care zboară banii din buzunarul tău. În mod evident, această lege universală se aplică și la laptop-uri, așa că identificând cele mai des cumpărate tipuri de laptop-uri, noi la Playtech ne-am propus să te ajutăm cum să alegi un laptop în funcție de nevoile tale.

Laptop-urile sunt de mai multe feluri, dar cel mai bun mod să recomanzi un laptop cuiva nu e bazat pe o clasă, sau un tip anume de laptop, ci mai degraba să cunoști profilul potențialului client. În general, potențialii cumpărători se împart în cinci feluri: utilizatorul frecvent de laptop, artistul, gamer-ul, utilizatorul generic și studenții. Oricare dintre aceștia ar putea să fie parinții, sora sau fratele tău așa că e bine să nu judeci acest tip de clienți după poziția lor raportat la tine, ci mai degraba după rolul lor în societate.

Dacă tu ești unul dintre cei menționați mai sus atunci te vom ajuta să identifici mai clar un produs preferat. Auto-conștientizarea felului tău de a fi te va ajuta să știi cum să alegi un laptop în funcție de nevoile tale.

Utilizatorul frecvent

Utilizatorul frecvent este cel care merge tot timpul cu laptopul la el oriunde s-ar afla. În mașină, în autobuz, în metrou, la muncă și acasă laptopul este o extensie a corpului lui. Tot timpul îl petrece privind liste și tabele în Excel, Word și PowerPoint, în timp ce își bea ceașca de cafea dimineața, ori când mănâncă un sandwich în pauza de masă. Laptopul unui asemenea personaj trebuie să fie ușor de manevrat dar și extrem de puternic în același timp. Aspectul trebuie concomitent unul agresiv dar și elegant. Utilizatorul frecvent nu este interesat de plăci grafice, dar are nevoie de un procesor puternic și destulă memorie RAM încât să poată face multitasking fără să simtă cea mai mică întârziere. Dacă ești un astfel de utilizator iată ce îți recomandăm:

Laptop Toshiba KIRA-108

Echipat cu un Intel Core i7-5500U cu o frecvență 2.4GHz laptopul de la Toshiba este o forță mobilă care nu te va dezamăgi oriunde l-ai purta. Ușor și cu un ecran cu diametru de 13.3” Full HD, laptopul KIRA de la Toshba va putea rula orice fișier Office cu viteza fulgerului, mulțumită puternicului procesor de la Intel și a SSD-ului de 256GB. Placa grafică este integrată iar laptop-ul vine cu un sistem de operare Windows 8.1. Dacă această ofertă ți-a atras atenția poți vedea pagina produsului la oferta eMAG AICI.

Cum alegi un laptop în funcție de nevoile tale

Cum alegi un laptop în funcție de nevoile tale: Artistul

Utilizatorul cu valențe de artist are alte pretenții de la laptop-ul personal decât utilizatorul frecvent. Acesta va dori ca dispozitivul său să fie puternic pentru a putea edita fotografii și materiale video, și să aibă destule resurse grafice încât să poate face modelare 3D fără probleme. Un astfel de laptop trebuie de asemenea să fie cât de cât portabil, astfel încât să-l poată lua cu el la expoziții și vernisaje pentru diferite proiecții. Dacă te consideri artist, noi te vom ajuta cum să-ți alegi un laptop în funcție de nevoie tale:

Laptop Apple MacBook Pro 13

Echipat cu un Dual Core i5 cu o frecvență de 2.9GHz, 8GB de RAM, ecran Retina cu o diagonală de 13.3 inci, un SSD de 512GB și o placă grafică Intel Iris 6100, laptopul de la Apple este un produs obligatoriu pentru orice artist ce dorește putere de procesare și compatibilitatea cu programe precum Final Cut Pro pentru OS X. Rezoluția imensă de 2560 x 1600 va face din vizionarea de filme, fotografii și alte produse media o plăcere, în timp ce memoria RAM va fi destul pentru a face multitasking fără nici o problemă. Dacă modelul de la Apple te-a convins poți vedea mai multe detalii pe pagina produsului AICI.

Cum alegi un laptop în funcție de nevoile tale

Cum alegi un laptop în funcție de nevoile tale: Gamer-ul

Gamerii sunt oameni simpli. Tot ce doresc este ca fiecare piesă din calculatorul lor să fie cât mai puternică cu putință. Gamerii nu fac compromisuri, mai ales când vine vorba de procesor și placa grafică, iar memoria RAM trebuie să fie pe măsură. Cum o clasă specială de laptop-uri este dedicată pentru acest tip de clienți, noi nu putem decât să recomandăm cel mai bun laptop din ofertă:

Laptop Gaming Asus ROG

Acest laptop este realmente o ”rachetă” portabilă. Aparatul vine cu un Intel Core i7-4720HQ 2.60GHz, Haswell, o placă grafică Nvidia GeForce GTX 970M cu memorie video de 3GB, 1TB memorie și un SSD cu 128GB memorie, perfect pentru sistemul de operare. Ecranul are un diametru de 17.3”, este Full HD, IPS și cântărește aproape 4kg. Cu acest laptop vei putea juca cu ușurință orice joc de pe piață la rezoluții maxime cu toate detaliile activate.

Dacă acest aparat ți-a atras atenția poți vedea mai multe detalii despre laptop AICI.

Cum alegi un laptop în funcție de nevoile tale

 

Utilizatorul generic

Dacă nu ai preferințe deosebite de la laptopul tău, și vrei doar să poți naviga pe Internet fără probleme, să vezi filme și să poți scrie texte fără întreruperi sau întârzieri, atunci majoritatea laptop-urilor de pe piață îți pot satisface această dorință. Totuși, dacă te întrebi cum să alegi un laptop în funcție de nevoile tale nepretențioase, atunci uite ce îți recomandăm:

 Laptop Lenovo IdeaPad 100-15

Acest laptop este perfect pentru ce ai nevoie raportat la nivelul calitate/preț. Aparatul vine cu un procesor Intel Pentium Quad Core cu o frecvență de 2.16GHz, 4GB RAM și un spațiu de stocare de 500 GB. Diametrul ecranului este de 15.6” permițând vizionarea de filme la rezoluții optime, în timp ce placa grafică integrată Intel HD Graphics va putea reda aplicații lejere fără nici o problemă.

Dacă ești interesat de acest produs, poți vizita pagina laptop-ului de la Lenovo AICI.

Cum alegi un laptop în funcție de nevoile tale

Cum alegi un laptop în funcție de nevoile tale: Studentul

Studenții nu au pretenții extrem de mari de la laptopurile lor de vreme ce acestea sunt cumpărate din banii părinților. Acestea trebuie să fie destul de bune încât Word și Excelul să meargă fără probleme, iar filmele și navigatul pe Internet să nu pună probleme mari pentru procesor și memoria RAM. Dacă ai dubii cum să alegi un laptop în funcție de nevoile tale noi putem să-ți recomandăm acest produs:

Laptop Asus X553MA

În caz că ești student, acest aparat este excelent pentru nevoile tale. Vine la un preț extrem de accesibil cu un procesor Intel Pentium Quad Core cu o frecvență de 2.16GHz, 4GB RAM cu o memorie de stocare de 500GB. Ecranul are o diagonală de 15.6” și vine cu USB 3.0 și 2.0, slot HDMI, slot VGA și card reader. Pe scurt, laptopul de la Asus vine cu tot ce ai putea avea nevoie pentru a studia la școală, iar prețul este mai mult decât accesibil astfel încât părinții tăi să și-l permită pentru tine. Dacă acest aparat ți se pare atractiv, poți vedea mai multe detalii despre laptopul de la Asus AICI.

Cum alegi un laptop în funcție de nevoile tale

Playtech.ro folosește unelte de marketing afiliat precum Profitshare sau 2Parale.