11 sept. 2015 | 14:03

Cum a dat-o în bară Apple cu stylus-ul pentru iPad Pro

ACTUALITATE
Cum a dat-o în bară Apple cu stylus-ul pentru iPad Pro

Lansarea noului iPad Pro a fost, pentru mulți artiști pasionați de desenul digital, un vis devenit realitate. Oricine a încercat să picteze pe un iPad știe că singura limitare este dimensiunea pânzei, așa că cele 5.6 milioane de pixeli schimbă regulile jocului.

Artiștii au apreciat și lansarea stylus-ului, denumit „Pencil”, care are un preț de 99 de dolari. Pe lângă glumele pe care le-a generat, este o dovadă că cei de la Apple încep să-i ia în serios pe cei care doresc să-și dezvolte arta prin intermediul unui iPad.

Problema lui Pencil nu este aceea că vine parcă să-l contrazică pe Steve Jobs, care declara în 2010, în cadrul lansării primului iPad: „dacă veți vedea vreodată un stylus pe tabletele noastre, înseamnă că am dat-o în bară.”

Problema „creionului” este ceva mai fundamentală și devine evidentă atunci când te uiți la rivalul acestuia cu același nume, „Pencil”, stylus-ul celor de la Fifty Three, care au o aplicație minunată, cu un nume isteț, „Paper”.

FiftyThree_Pencil_Drawing_1

Potrivit celor de la Mashable, deși stylus-ul celor de la Fifty Three avea un preț de 59 de dolari înainte, odată cu lansarea rivalului de la Apple, aceștia au făcut o mișcare inteligentă și au redus prețul cu 10 dolari, făcându-l astfel jumătate din prețul creionului Apple. Practic, un chilipir, având în vedere că este mai folositor decât cel creat special pentru iPad Pro.

Produsul celor de la Fifty Three este compatibil cu toate modelele de iPad, în timp ce Pencil, de la Apple, funcționează numai cu iPad Pro. Ciudat, luând în calcul faptul că ambele se conectează prin Bluetooth.

În plus, o altă calitate pe care rivalul o are, în detrimentul celor de la Apple, acesta este foarte greu de pierdut. Datorită magneților încorporați și al designului plat, creionul de la Fifty Three se agață ușor de husa iPad Smart Cover, fără să iasă în evidență. În plus, materialul din plastic lucios din care este construit creionul de la Apple îl face mult mai ușor de pierdut, deoarece alunecă cu lejeritate.

ipad pro stylus

Având în vedere că cei de la Apple petrec ani de zile pentru perfecționarea unui produs, e de mirare că aceștia au lansat un stylus rotund, alunecos, fără un spațiu de stocare, de preferat în interiorul tabletei. Chiar dacă arată frumos, s-ar putea să ieși în avantaj dacă aștepți un model viitor, sau recurgi la soluția celor de la Fifty Three.