10 mart. 2015 | 13:31

Chinezii vând copii de Apple Watch cu șase săptămâni înainte de lansarea originalului

ACTUALITATE
Chinezii vând copii de Apple Watch cu șase săptămâni înainte de lansarea originalului

Apple Watch va apărea în magazine pe 24 aprilie, însă copii al smartwatch-ului deja pot fi găsite foarte ușor în China.

Mai sunt doar șase săptămâni până când Apple Watch va debuta pe piață, însă chinezii deja comercializează copii ale acestui smartwatch. Din punct de vedere al design-ului, acestea seamănă foarte mult cu variante originală și pot fi găsite foarte ușor în orașe precum Shenzen și e site-uri de comerț electronic din China. Conform celor de la CNN, copiile sunt comercializate sub denumiri precum ”D-Watch”, sau ”Ai Watch”, iar prețul lor este cuprins între 40 și 80 de dolari.

Și mai interesantă este partea de software. Acestea rulează o variantă de Android modificată ce imită sistemul de operare al celor de la Apple. În ciuda iconițelor asemănătoare, având în vedere că aproape orice client știe acum că Apple Watch costă cel puțin 350 de dolari, este puțin probabil ca aceste copii să înșele pe cineva.

Chinezii s-au remarcat prin viteza cu care aduc pe piață aceste imitații, lucru remarcat de unii chiar și în timpul CES 2015. De cele mai multe ori, partea de hardware este cea mai ușoară, nefiind nevoie decât de un număr mic de poze pentru a reproduce un design. Partea de software este cea mai complicată, însă Laurent Le Pen a menționat pentru CNN că aceasta este îmbunătățită în timp. Astfel, peste șase săptămâni este posibil ca variantele chinezești să reproducă mult mai bine ceasul Apple. Până atunci, puteți afla mai multe despre Apple Watch pe Playtech aici.