07 ian. 2015 | 14:10

CES 2015 – Un computer cât un nasture și ochelari inteligenți, ”armele” Intel pentru 2015

ACTUALITATE
CES 2015 - Un computer cât un nasture și ochelari inteligenți, ”armele” Intel pentru 2015

În cadrul CES 2015, cei de la Intel și-au anunțat planurile pentru anul 2015. Tehnologiile promovate de gigantul tehnologic devin din ce în ce mai mici și mai diverse.

Intel Corporation a anunțat, în cadrul CES 2015, mai multe tehnologii și inițiative care au ca scop accelerarea computingului către o altă dimensiune. Printre acestea se numără modulul Intel Curie, un computer de dimensiunea unui nasture pentru soluții wearable, noi aplicații pentru camerele Intel RealSense, drone şi experienţe 3D.

Brian Krzanich, CEO al Intel, a descris planurile pentru modulul Intel Curie 1, un produs de mici dimensiuni care se bazează pe SoC-ul (System on Chip) al companiei dedicat dispozitivelor purtabile. Modulul este programat să apară în a doua jumătate a anului şi include SoC-ul Intel Quark, Bluetooth, senzori şi baterie încărcabilă. Acesta ar putea fi implementat în orice, de la ceasuri și brățări inteligente, drone sau chiar îmbrăcăminte.

Apropo de dispozitive purtabile inteligente, Krzanich a anunțat și un parteneriat cu Oakley – un brand de ochelari de soare pentru sport – pentru crearea unor ochelari inteligenți care să îmbunătățească performanțele sportivilor.

Intel s-a implicat activ în segmentul tehnologiei purtabile și a anunțat începând cu anul trecut multiple colaborări pentru produse şi iniţiative cu diferite companii de modă, sport şi lifestyle. Printre acestea se numără Basis Peak, Fossil Group, Luxottica Group, MICA and Opening Ceremony, SMS Audio şi competiția Intel “Make it Wearable”.

Compania a anunțat și inițiativa Diversity in Technology (Diversitatea în IT), care estimează o investiţie de 300 de milioane de dolari pentru a încuraja diversitatea în cadrul Intel şi în toată industria tehnologică.

“Scopul nostru este să soluţionăm problemele reale şi să oferim experienţele dorite de utilizatori şi de companii, cu ajutorul tehnologiei Intel. Pentru a face acest lucru, este necesar să creştem diversitatea şi incluziunea în industria de IT. Femeile şi minorităţile care sunt slab reprezentate vor continua să joace un rol important ca utilizatori, influenţatori, creatori şi lideri”, a mai spus CEO-ul Intel.